Ostali sportovi

Rezultati TA Jale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rezultati TA Jale – Taekwondo Akademija Jale iz Zenice egzistira već punih 14 godina. Proglašena je za jednu od  najuspješnijih sportskih organizacija iz domene Taekwondo vještine u Bosni i Hercegovini. Trenutno broji preko 120 polaznika svih uzrasta i spolova.

Početak sezone  2016 godine, smo počeli sa veoma dobrim i zavidnim rezultatom. U Zenici na Kantonalnom prvenstvu  u februaru mjesecu osvojili smo ubjedljivo 1. ekipno mjesto u borbama, a 2. mjesto sveukupno u borbama i formama zajedno.

Jale medalje portretnaProšli vikend u Visokom na Međunarodnom turniru Bosnia Open 2016, nastupilo je oko 50 naših takmičara i  osvojili smo veliki broj medalja i priznanja, a takođe i dva pehara, jedan za 2. mjesto u pionirima, a drugi pehar za proglašenu najbolju mlađu kadetkinju Lamiju Horić.

Slijedeće takmičenje koja nas očekuje jeste  24. aprila u Tešnju, a poslije toga u maju mjesecu Bugojno i Karlovac (Hrvatska). Zadovoljni smo sa trenažnim procesom i nadamo se da ćemo i dalje biti najperspektivniji klub iz domene Taekwondo vještine kao do sada, izjavili su treneri Jasmin Mujanović i Ismir Horić.

Akademija je u zadnje  tri godine osvojila preko 30 ekipnih pehara i preko 500 medalja, a posebno trebamo naglasiti dva nastupa u Njemaćkoj i jedan u Hrvatskoj 2015. godine, gdje su naši takmičari pokazali da su veoma ozbiljni konkurenti, koji su uspjeli doći do finalnih borbi,  izjavio je direktor Akademije Jasmin Mujanović, glavni trener majstor crnog pojasa 4.dan/wtf.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno