Nogomet

Rezime utakmice FK Sloga Doboj – NK Čelik Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na pomoćnom stadionu u Doboju prvu pripremnu utakmicu odigrale su ekipe Sloga Merdian i Čelik. Pobjedu je odnijela ekipa Sloge, dok konačan pobjednik u ovoj utakmici nije bio u prvom planu.

Uz snježne padavine, temperaturu oko 0 stepeni celzijusa, od prve minute za Čelik nastupili su:
Durmo Adi, Sivac Eldar, Isaković Aladin (C), Vardo Harun, Mehić Mahir, Žuna Selim, Pašalić Ervin, Međuseljac Ali, Durmiš Edin, Karalić Emir i Šijerkić Mirsad.

Na klupi za rezervne igrače ostali su: Mlačo Emel, Muslić Amar, Kolić Besim, Smajić Dženan, Behadarević Muris, Šehić Haris, Sibalo Nedžib, Huzbašić Tarik i Čančar Emir.

U Doboj zbog manjih povreda ili opravdanog izostanka nisu otputovali: Karić Mahir, Salčinović Fenan, Arnautović Davud, Salkić Sulejman, Jašarević Davud, Šarić Armin i Karić Faris, koji su svi redovno trenirali s prvim timom.

Sam početak utakmice proveo se na polovini domaće ekipe. Crno-crveni su utakmicu otvorili sjajno, te se činilo da će utakmica ići samo u jednom smjeru. Tako su čelični momci bili nagrađeni u 10. minuti kada je Karalić Emir nakon sjajnog prodora pored jednog od odbrambenih igrača šutirao prema golu i doveo ekipu Čelika do vodstva na utakmici rezultatom 0:1.

Međutim, nedugo nakon toga ekipa Sloge pokazuje zašto se nalazi u premijerligaškom društvu, te sa dva gola stiže do preokreta i totalnog poremećaja koncepcije igre crno-crvenih. Zbog odsustva Arnautovića s ove utakmice, njegovu poziciju pokušao je pokriti Mehić Mahir, međutim već u 25. minuti susreta šef stručnog štaba izveo je igrača u veznom redu, Ervina Pašalića, te uveo bočnog Šehića Harisa koji je zauzeo poziciju koju je do tog momenta igrao Mehić, koji se vratio na svoju prirodnu poziciju u veznom redu. U momentu kada se Čelik ponovo ustabilio i povezao svoje redove, domaćin postiže još jedan pogodak, koji će biti konačan rezultat prvog poluvremena, Sloga 3, Čelik 1.

U drugom poluvremenu, ista ekipa kao iz prvog poluvremena, pravi pregršt novih prilika za Čelik. Redale su se šanse za šansom, nekoliko izvjesnih prilika koje nažalost nisu bile iskorištene, te ponovo nesretno primljen pogodak nakon gužve igrača na 16 metara, za novi rezultat, 4:1 za Dobojlije. Nakon toga igrači Čelika su ponovo pokušavali atakovati na gol domaćina, te jedna stopostotna šansa i šut u okvir gola govore o možda i nerealnom konačnom rezultatu današnje utakmice. Vidjevši pokazano, šef stručnog štaba Armin Duvnjak napravio je nekoliko postepenih izmjena kako bi svima dao priliku za igru i dokazivanje. Tako su u igru ušli svi igrači s klube, a posebno nas raduje povratak Smajić Dženana na teren nakon skoro godinu dana odsustva sa zelenog terena nakon operacije koljena. Također, priliku za igru dobio je i Huzbašić Tarik, igrač koji se tokom pripremnog perioda pokušava nametnuti šefu stručnog štaba za svoje mjesto u ekipi. Do kraja susreta svi igrači su dobili priliku i utakmica se završila s konačnim rezultatom 5:1 za ekipu Sloge.

Golove za Dobojlije postigli su Mario Krstovski 2x, Tarik Jašarević, Nemanja Mihajlović i Uglješa Stevanović. Jedini gol za Čelik postigao je Emir Karalić.

Zahvaljujemo se ekipi Sloge na korektnoj utakmici i odnosu na zelenom terenu te im želimo poželjeti puno sreće u nastavku prvenstva!

Nogometaši Čelika će nastaviti trenažni proces u Zenici sve do 25. januara, kada će otputovati u Makarsku na zimske pripreme, gdje će odigrati novi pripremni susret, a protivnik i satnica odigravanja susreta će biti poznata uskoro.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno