Biznis

Revizija privatizacije u privrednim društvima i bankama FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Revizija privatizacije u privrednim društvima i bankama FBiH – Federalna vlada usvojila je u srijedu u Mostaru Plan rada Agencije za reviziju privatizacije za 2019. godinu, kojim je predviđeno ukupno jedanaest revizija.

Od toga se sedam revizija privatizacije odnosi na privredna društva, i to Energopetrol d.d. Sarajevo, Energoinvest-Energopetrol d.d. Sarajevo, Rudnik boksita d.d. Jajce, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, Teppsa holding d.o.o. Sarajevo, Unis Coming d.o.o. Bugojno i Ogrevtrans d.d. Sarajevo.

Revizijom privatizacije, kako je planirano, bit će obuhvaćene i četiri banke i to Kreditna banka d.d. Tuzla, Posavska banka d.d. Orašje, BH banka d.d. Sarajevo i Šipad banka d.d. Sarajevo.

Agencija je, na osnovu ranijeg iskustva, ostavila i prostor za eventualni urgentni predmet u slučaju da to zatraže tužiteljstva ili druge institucije, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno