Nogomet

Reprogram: rezultati sastanka u gradskoj upravi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprogram: rezultati sastanka u gradskoj upravi – Jučer je na inicijativu predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenice gđe Sanje Renić održana sjednica proširenog radnog predsjedništva Gradskog vijeća na kojoj su pored predstavnika svih političkih partija u Gradskom vijeću Zenice učestvovali i predstavnici rukovodstva Nogometnog kluba Čelik kao i neformalne grupe građana “Za Čelik”.

Na sastanku se još jednom podvukla potreba hitnog rješavanja ovog problema s obzirom na ranije dostavljeni zapisnik Porezne uprave FBiH za potpisivanje reprograma te su doneseni sljedeći zaključci koji će biti proslijeđeni gradonačelniku Zenice gosp. Fuadu Kasumoviću:

ZAKLJUČAK I

Prošireno radno predsjedništvo, sa predsjednicima klubova političkih stranaka u Gradskom vijeću Grada Zenica, predlaže gradonačelniku Grada, da se sa budžetske stavke – Tekući transfer za sport (rezerva), za potrebe NK Čelik Zenica, transferiše sljedeća sredstva:

potpisivanje reprograma sa poreznom upravom – 50.000,00 KM;
dobijanje licence za nastup NK Čelik u narednoj sezoni – 130.000,00 KM;
hitno izmirenje tekućih obaveza – 70.000,00 KM.
ZAKLJUČAK II

Uvažavajući činjenicu da će se implementacijom reprograma duga stvoriti uslovi za naplatu zakupnina od strane korisnika poslovnih prostora u sklopu Stadion Bilino polje, neophodno je da Gradska uprava Zenica preuzme potrebne aktivnosti za upravljanje/menadžment istim, te naplatu zakupnina.

Kao što je više puta istaknuto od rukovodstva Nogometnog kluba Čelik, klub ne želi ugrožavati opstojnost ostalih sportskih kolektiva u Zenici te je upravo zbog toga spreman odreći se prava korištenja poslovnih prostora na stadionu “Bilino polje” iz čega gradske vlasti imaju mogućnost finansiranja reprograma duga a eventualno uprihodovani višak sredstava koristiti za potrebe Grada Zenice ili drugih sportskih kolektiva. Upravo na taj način direktno finansiranje reprograma duga od strane Grada Zenice neće ni na koji način predstavljati dodatni trošak po budžet grada.

Također, Grad Zenica je još jednom upućen da shodno novom statutu Nogometnog kluba Čelik ima pravo kandidovati delegate u Nadzorni odbor kluba i tako direktno pratiti utrošak javnih sredstava a o kojima će se izjasniti članovi kluba na godišnjoj Skupštini. S obzirom da klub nastoji promovirati transparentno djelovanje u svom poslovanju, pozivaju se svi građani kao članovi kluba da podnesu kandidature za pozicije u klubu s obzirom da je klub po prvi put u svojoj historiji objavio javni konkurs za iste otvoren svim svojim članovima.

Ovim putem rukovodstvo Nogometnog kluba Čelik izražava nadu da će se tokom narednih nekoliko dana po hitnom postupku razriješiti ova pitanja od strane gradonačelnika Zenice koji je do sada izražavao spremnost da pomogne rješenje ovih problema na čemu mu klub ostaje zahvalan.

Istovremeno, pozivamo sve navijače da dolaskom na utakmicu sa FK Olimpic Sarajevo u nedjelju u 17 h podrže jedini neporaženi tim proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige BiH koji na toj utakmici može i matematički obezbijediti jedan od glavnih ciljeva ove sezone – opstanak u društvu najboljih klubova u Bosni i Hercegovini.

Svi zajedno za Čelik! NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno