Nogomet

Reprezentativci BiH obavili prvi trening pred mečeve s Iranom, Nizozemskom i Italijom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentativci BiH obavili prvi trening pred mečeve s Iranom, Nizozemskom i Italijom – Fudbalska ”A” reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas prvi trening na pripremama za predstojeće utakmice s Iranom, Nizozemskom i Italijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Popularno zvani ”zmajevi” trenirali su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, predgrađu glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Selektor Duško Bajević na premijernog treningu nije mogao računati na Vladana Danilovića i Amera Gojaka, koji bi se saigračima iz nacionalnog tima trebali priključiti večeras.

U tri posljednje ovogodišnje utakmice BiH će nastupiti oslabljena neigranjem brojnih reprezentativaca što zbog zaraze koronavirusom, što zbog povreda. Najveći hendikep bit će izostanak Edina Džeke, kapitena BiH i Rome koji je inficiran koronavirsuom.

BiH će u četvrtak igrati prijateljski meč sa Iranom na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” u Sarajevu. Potom će u posljednja dva kola elitne UEFA Lige nacija ”A” biti gost Nizozemske u Amsterdamu 15. novembra, dok će tri dana kasnije na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu dočekati Italiju.

Poslije četiri odigrana kola u grupi ”1” UEFA Lige nacija ”A” vodi Poljska sa sedam bodova, Italija je sakupila šest, Nizozemska pet i BiH dva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno