Košarka

Reprezentativac BiH MVP All Star utakmice – Ibrahim Durmo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentativac BiH MVP All Star utakmice – Ibrahim Durmo – Mnogi su bili u čudu kada je bh.reprezentativac odlučio da ode u Slovačku i njihovu ligu, koja možda nije toliko popularna u Evropi, ali svakako u kojoj se igrač kakav je Durmo sigurno može još više razviti.

Da je odlazak u Previdzu bio pravi potez pokazalo se već u prvoj sezoni u ovom klubu, zahvaljujući sjajnim igrama, Durmo je postao nosilac igre ovog kluba i jedan od najboljih igrača u ligi.

Njegove dobre igre nisu ostale neprimijećene, tako da je ovaj Zeničanin pozvan i za utakmicu All Star. Durmo je na All Staru nastupio za ekipu “Svet” koja je pobijedila ekipu “Slovensko” rezultatom 136:133.

Ono što je zanimljivo da je MVP ove utakmice bio upravo naš reprezentativac, koji je u pobjedi svoje ekipe postigao 27 poena, te dodao šest skokova i dvije asistencije.

Durmo je svoju karijeru počeo u zeničkom Čeliku, a kao senior je prešao u redove Sparsa, gdje je prošle sezone bio i kapiten. Zahvaljujući svom odnosu prema košarci i partijama koje pruža neizostavan je posljednjih godina na spisku selektora seniorske reprezentacije BiH.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno