Posuđeno

Reprezentaciju žele očajnički preseliti u Sarajevo, ali kome i zašto smeta najljbolji stadion u BiH?!

Bilino polje
Bilino polje
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kome i zašto smeta najljbolji stadion u BiH?! Bilino polje ili tzv. “Zmajevo gnijezdo” je suspendovano za sljedeću utakmicu protiv Belgije koja će se odigrati tek u desetom mjesecu.

Zbog toga se posljednjih nekoliko mjeseci reprezentacija BiH preko medija seli u Sarajevo, odnosno da tamo igra svoje naredne, dakle ne narednu, nego naredne utakmice.

Podsjećamo da je naša reprezentacija suspendovana nakon nereda protiv Grčke, gdje je najgore prošao pomočnik Mehmeda Baždarevića, Stephane Gilli koji je dobio i otkaz.

Ono što se svi trebamo zapitati koliko je pametno da se Zmajevi presele zastalno u Sarajevo?!

Što se tiče Bilinog polja, on je jedini stadion u BiH koji ispunjava kriterije UEFA-e i FIFA-e. Stadion gdje su mnogi svjetski igrači strepili od atmosfere nekome smeta, a kome!?

Stadion FK Sarajeva “Asim Ferhatović Hase” ili poznatiji kao Koševo je veći od Bilinog polja, ali šta je s atmosferom? Sarajevski navijači su bezbroj puta zakazali, te zbog toga sarajevski portali treba da prestanu seliti Zmajeve u glavni grad, jer je njihov pravi dom u Zenici!

Nažalost, Sarajevo ima i veliki problem sa vodom. Kako objasniti drugim reprezentacijama da glavni grad jedne reprezentacije u 21. vijeku PONEKAD nema vode?

Istina, Zenica nema mnogo toga za pokazati, ali svakako da je grad u posljednjih nekoliko godina itekako uređen, što se tiče cesta, prometnih gužvi, kafića i svega ostalog što je potrebno za ugodno gostoprimstvo.

Što se tiče drugog sarajevskog stadiona Grbavice, obnovljena je, nikad ljepša, zašto da ne pokušati tamo odigrati neku prijateljsku utakmicu, a posebno i ovu protiv Belgije. Treba spomenuti da su i čelnici Željezničara poručili da je Grbavica spremna za reprezentaciju, te da je uvijek dobrodošla.

Opet, ne treba zaboraviti da je Bilino polje oduvijek bilo pravi i istinski dom Zmajeva. Zašto? Zato jer su Džeko i ekipa bezbroj puta na Bilinom polju obradovali naciju i navikli na dobru atmosferu i podršku.

Kad smo kod atmosfere i podrške, primjer vam može biti košarkaška reprezentacija BiH koja je odigrala dvije utakmice u Skenderiji protiv Slovačke i Armenije, gdje su u prvoj utakmici tribine bile napola prazne.

Istina, u drugoj je bilo sve popunjeno, ali kako!? Tako što su igrači, pa i mnogobrojni portali dijelili ulaznice džaba u vidu nagradne igre, samo da bi se popunila Skenderija i Sarajevo ponovo neosramotilo.

Ono što vam želim reći, jeste da je Sarajevo imalo bezbroj prilika da se dokaže kada je u pitanju reprezentacija, te da su se Tuzla i Zenica mnogo više pokazali i dokazali, kao i kada je u pitanju rukometna reprezentacija BiH i Cazin.

Na kraju, treba spomenuti i to da Zmajevi imaju odigrati još četiri utakmice, od toga jednu kod kuće protiv Belgije i tri na strani protiv Kipra, Gibraltara i Estonije.

Izvor: SOP



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno