Odbojka

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci juriša na treću titulu Zlatne lige nacija u Turskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najtrofejnija bosanskohercegovačka reprezentacija, selekcija u sjedećoj odbojci’ kreće u odbranu titule Zlatne lige nacija, koja se od 23. do 25.  juna održava u turskom Balikesiru.

Bh. odbojkaši su branioci titule koju su osvojili na prethodnoj Zlatnoj ligi nacija u Sarajevu prošle godine. Pored toga ovo će biti prilika da treći put zaredom osvoje takmičenje.

Pored reprezentacije BiH  i domaćina Turske nastupit će još i reprezentacije Hrvatske i Ukrajine, dok su reprezentacije Njemačke i Srbije svoj nastup otkazale.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u Tursku putuje u najjačem sastavu koji čine igrači: Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Asim Medić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Armin Šehić, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Edin Džino, Asmir Mrkaljević, Elvis  Šerifović, te stručni štab na čelu sa selektorom Ifetom Mahmutovićem.

U stručnom štabu su još asistenti selektora Ejub Mehmedović i Nedžad Salkić, tim menadžer Dževad Šabeta, fizioterapeut Miodrag Randželović i statističar Eldar Hamzić.

Zlatna liga nacija našoj reprezentaciji predstavljaće odlične pripreme i uvertiru za Evropsko prvenstvo koje se održava u oktobru u italijanskom Caorleu. Bh. tim na tom takmičenju ima cilj osvajanje prvog mjesta koje će osigurati plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno