EHF Euro održava se od 13. do 30. januara. Utakmice se igraju u Mađarskoj i Slovačkoj.

Na smotri najboljih rukometnih reprezentacija Starog kontinenta sudjelovat će i Bosna i Hercegovina.

Zmajevi su smješteni u grupu sa Španijom, Švedskom i Češkom. Španci i Šveđani uvijek su favoriti za medalju. Bh. tim turnir će otvoriti utakmicom sa Švedskom koja je zakazana za 13. januar u Bratislavi.

Prvi put u historiji BiH će sudjelovati na Evropskom prvenstvu za futsalere, koje starta 19. januara, a završava 6. februara.

Bh. hakleri igraju u grupi D s Gruzijom, Španijom i Azerbejdžanom. Izabranici Ive Kreze turnir otvaraju 22. januara utakmicom protiv Španije.

Februar će biti u znaku Zimske olimpijade u Pekingu. BiH će na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama koje se održavaju u Aziji predstavljati Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje), Emir Lokmić (alpsko skijanje), Strahinja Erić (ski trčanje), Sanja Kasmuk (ski trčanje), Mirza Nikolajev (sankanje).

U drugom mjesecu 2022. godine borbu za Svjetsko prvenstvo nastavlja košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine. Musa i društvo su u prva dva kola uknjižili dva trijumfa, a 24. i 27. februara na programu je dvomeč s Litvanijom.

Zmajevi su pod komandom Vedrana Bosnića već osigurali nastup na EuroBasketu 2021 koje se igra u septembru.

Bh. košarkaši smješteni su u grupu sa Njemačkom, Slovenijom, Francuskom, Litvanijom i Mađarskom.

Krajem marta igra se baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a u junu počinje novo izdanje Lige nacija u kojem će Zmajevi odmjeriti snage s Rumunijom, Finskom i Crnom Gorom.

Vruće ljeto čeka Amela Tuku jer od 15. do 24. jula na programu je Svjetsko atletsko prvenstvo. Bh. atletičar se 2015. sa SP-a u Pekingu vratio sa bronzom, a 2019. godine u Dohi bio je bronzani.

Mundijal u Kataru igra se od 21. novembra do 18. decembra. To će bez sumnje biti spektakl za kraj godine.