Nogomet

Reprezentacija BiH dobila novog selektora!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora. Bugarskog stručnjaka na klupi Zmajeva naslijedio je iskusni bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić.

Završena je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje i dobili smo novog selektora. Bugarina Ivayla Peteva naslijedit će Faruk Hadžibegić, što su danas potvrdili i članovi IO NS BiH.

Danima se to najavljivalo, a sada je postalo zvanično, te Zmajevi u nove izazove kreću sa novim selektorom kojeg očekuje mnogo posla. Hadžibegić je već ranije bio na klupi naše reprezentacije, a posljednji angažman kao selektor imao je u reprezentaciji Crne Gore-

Posljednji angažman je imao u augustu kada je za kratko bio trener alžirskog kluba Alger s kojim je završio na sudu i prema pisanju tamošnjih medija potražuje cifru od 100.000 eura.

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza. Bilo je to u sklopu kvalifikacija za Euro 2000.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor… Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine Hadžibegić i njegovi pomoćnici će vrlo vjerovatno početi bez prijateljske utakmice.

Novi stručni štab će debi na klupi imati 23. marta kada će na Bilinom polju u kvalifkacijama gostovati Island. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj.

A promjena će prema svemu sudeći biti i u stručnom štabu reprezentacije.

Kako je SportSport.ba jučer najavio, u stručnom štabu naći će se i tri nova imena. Nekadašnji šef struke Sarajeva i Hadžibegićev čovjek od povjerenja, Mehmed Janjoš, biće u stručnom štabu, a Slavena Musu će prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba zamijeniti Nenad Gagro, koji radi u Zrinjskom.

Promjena će se desiti i na mjestu trenera golmana, a neslužbene informacije govore da će Adija Adilovića zamijeniti Siniša Mrkobrada, nekadašnji golman Borca koji je kao trener golmana radio u Krupi i pomenutom Borcu.

Kada je Petev u pitanju, on je ostao bez posla, iako se u posljednje vrijeme može pohvaliti vrlo dobrim rezultatima, izborili smo plasman u Ligu A, ali ne i odlazak na Svjetsko prvenstvo koje je nedavno održano u Kataru. Kada nije imao rezultate, imao je podršku čelnika Saveza, no u bh. nogometu je ionako sve moguće.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno