Nogomet

Remi ŽNK Čelik i ŽNK Zvijezda u Gradačcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remi ŽNK Čelik i ŽNK Zvijezda u Gradačcu

U Gradačcu je odigrana prijateljska utakmica između ŽNK Zvijezda i ŽNK Čelik iz Zenice. Po veoma lošem vremenu sa jakom kišom završeno je neriješenim rezultatom 0:0.

Čelik je imao više od igre i dvije šanse, ali je rezultat ostao 0:0. Mlada Muamera Pezer pokazala se kao dobar zamjenski golman, javili su nam iz ŽNK Čelik.

Čelik je nastupio u sastavu: Muamera Pezer, Ajla Fetić, Berina Kobilica, Sajra Kulalić, Marija Udovičić, Selma Alispahić, Nejra Halać, Melisa Kaksa, Alma Krajnić, Merima Gradinović, Emra Porča; Rezerve: Amila Ahmetspahić, Farah Kevilj, Kanita Devoli. (Trener Vahida Mujčinović).

Prije polaska za Gradačac predsjednica i trener u klubu ŽNK Čelik, Vahida Mujčinović, govorila je prisutnim medijima o stanju u klubu, početku novog prvenstva, te odnosu Grada Zenica prema ženskom nogometu u Zenici.

Istakla je veoma loš odnos Grada prema ženskom nogometu i nedovoljnoj pomoći u finansiranju ženskog nogometa, te da je upitan i početak takmičenja za ŽNK Čelik u novoj sezoni, koja počinje 03./04.septembra 2016.godine. Očekuju veču podršku Grada Zenice ženskom nogometu.

ŽNK Čelik će i u narednoj sezoni 2016/2017 igrati u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi FBiH.

Liga će brojati 8 klubova i to: Čelik (Zenica), Fortuna (Živinice), Sloboda (Tuzla), Široki (Široki Brijeg), Čapljina, Mostar, Željezničar (Bos. Krupa), Mladost (Nević Polje), kazala nam je Vahida Mujčinović, predsjednica kluba ŽNK Čelik. Ekipa Čelika je dosta podmlađena, ali se nadaju dobrim rezultatima u ligi i povratku u Premijer ligu BiH, iz koje su „ispale“ pretprošle sezone.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno