Nogomet

Remi u kontrolnoj utakmici – juniorke i kandidatkinje za “A” reprezentaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remi u kontrolnoj utakmici – juniorke i kandidatkinje za “A” reprezentaciju – Kontrolna utakmica između kandidatkinja za „A“ reprezentaciju iz Premijer ženske lige BiH i „U-19“ selekcije odigrana je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i završena je neriješenim rezultatom 2:2.

Juniorke do prednosti dolaze u 10′. Ines Ruzić je ušla u protivnički kazneni prostor po desnoj strani i pogodila suprotni ugao gola Elme Kundić za 0:1.

Tri minute poslije prednost je udvostručena. SofijaSofija Krajš je prošla po lijevoj strani, odigrala povratnu loptu za Sarah Spahić koja je precizna sa desetak metara.

Dobru priliku seniorke su propustile u 37′. Esmeralda Mujkić je prošla po lijevoj strani i proslijedila loptu do Marine Lukić koja neometana sa penala šutira u golmanicu Nikolinu Todorić.

U finišu prvog poluvremena Krajšumović je još jednom pretrčala protivničke odbrambene igračice, ali je njen šut sa ivice šesnaesterca zaustavila Kundić.

Igračice iz PŽL su smanjile prednost juniorki u 56′. Ulmija Lužić je centrirala sa lijeve strane, a Nikolina Vujadin je glavom loptu prebacila ka Esmeraldi Mujkić koja postiže pogodak.

Krajšumović je svoju brzinu iskoristila i u 65′ kada je zaobišla i istrčalu golmanicu Ednu Mašić, ali nije bila precizna sa distance.

Kapitenka seniorske ekipe Valentina Šakotić je u 87′ izvela korner, a najviša u skoku je bila Branka Bagarić čiji pokušaj glavom Iman Šljivo odbija u polje. U nastavku akcije iz povoljne pozicije u kaznenom prostoru ni Mujkić nije bila precizna.

Marina Lukić je izjednačila rezultat u 90′ odličnim udarcem sa preko dvadeset metara sa desne strane. U sudijskoj nadoknadi nije bilo prilika i ostalo je 2:2.

Ženska „A“ reprezentacija BiH (PŽL)-Ženska „U-19“ reprezentacija BiH 2:2 (0:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Amina Gluho.

Pomoćne sutkinje: Nejra Halać, Medina Šut.

Golovi: 0:1 Ruzic (10′), 0:2 Spahić (13′), 1:2 Mujkić (56′)., 2:2 Lukić (90′).

Žuti kartoni: Akelić (U-19).

BIH PŽL: Elma Kundić, Valentina Šakotić, Ulmija Lužić, Nikolina Vujadin, Vukica Mićanović, Vesna Njeguš, Lejla Koluh, Branka Bagarić, Marina Lukić, Mia Kuljanin, Esmeralda Mujkić. Igrale su još: Edna Mašić, Minela Džaferović, Albina Butković, Adelisa Hromo, Nafija Rahmanović. Selektorica: Samira Hurem.

BIH U-19: Nikolina Todorić, Dušica Lukić, Lara Ganić, Alma Šečić, Tijana Pejić, Sabina Behrem, Anđela Mitrović, Sarah Spahić, Ines Ružić, Marija Damjanović, Sofija Krajšumović. Igrale su još: Iman Šljivo, Josipa Musa, Maja Hrelja, Envera Akelić, Emka Bašić, Asja Buljubašić, Marija Doko. Selektor: Dragan Jevtić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno