Nogomet

Remi “U-17” reprezentacija BiH i Albanije u Trening centru u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remi “U-17” reprezentacija BiH i Albanije u Trening centru u Zenici – „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u drugom prijateljskom meču sa Albanijom remizirala 1:1 u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Gosti dolaze do prednosti u 21′ iz prve prilike na utakmici. Dejvid Janaqi sa desne strane dodaje loptu Klajdiu Lushi koji sa 15-ak metara šalje loptu u mrežu.

Izabranici Adina Mulaosmanovića izjednačuju rezultat u 28′. Marko Soldo šalje loptu u kazneni prostor za Dženita Hajdarevića koji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao gola Simona Simonia za 1:1.

Amar Sinanović u 65′ centrira sa desne strane, a Hajdarević sa desetak metara loptu šalje preko gola.

Deset minuta poslije dobro je pokušao i Denis Alijagić, ali je Simoni izbacio loptu u korner.

Petar Šetka je u 78′ zaprijetio sa distance, međutim ni on nije bio precizan.

Alijagić je u 80′ ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa lijeve strane pokušao lob udarcem da prevari golmana Albanije koji uspijeva da izbaci loptu u korner.

Nakon udarca iz ugla dobro je šutirao i Faruk Hodžić, a Simoni je još jednom bio na visini zadatka i to je bila posljednja prilika na meču.

Po završetku utakmice v.d. selektor Adin Mulaosmanović je izjavio:

„Zadovoljan sam ovom provjerom jer smo imali protivnika po mjeri. Momci su dali maksimum. Pristup i odnos je bio na najvećem mogućem nivou. Pred nama su još dvije pripremne utakmice sa Velsom, a ovakvi mečevi nas očekuju i u kvalifikacijama. Dali smo svim igračima šansu da provjerimo njihovu trenutnu formu. Još uvijek se uigravamo i do kvalifikacija ćemo popraviti neke segmente u igri.“

U prvom meču odigranom prije dva dana u Doboj Kaknju BiH je pobijedila Albaniju sa 5:1.

Bosna i Hercegovina-Albanija 1:1 (1:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Igor Popović.

Sudije asistenti: Sanel Hasanović, Mirza Fetić.

4. sudija: Ibrahim Kovačević.

Golovi: 0:1 Lusha (21′), 1:1 Hajdarević (28′)

Žuti kartoni: Dervishi (Albanija).

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović, Ensar Fejzić, Azur Mahmić, Marko Soldo, Ivan Grgić, Admir Bristrić, Dženit Hajdarević, Benjamin Ćosić, Faruk Hodžić, Luka Brandić, Dario Ćorić. Igrali su još: Muharem Trako, Denis Alijagić, Mustafa Šukilović, Amar Sinanović, Dario Ćorić, Amar Musić, Džafo Hadžić, Aleksej Golijanin, Petar Šetka. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Albanija: Simon Simoni, Marcelino Preka, Ernaldo Krasniqi, Elio Zalli, Mario Mitaj, Dejvid Janaqi, Eogen Sula, Klajdi Lusha, Ervin Tora, Ertan Hajdaraj, Mareen Miftiu. Igrali su još: Albert Rachi, Mario Dervishi, Laert Papa, Melsi Cereni, Elion Mahmuti. Selektor: Ervin Beqiri.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno