Nogomet

Remi NK Pobjeda i zeničke Fortune u 22.kolu, dva prelijepa gola mladog Tarika Huzbašića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 22.kola Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u nogometu juče su u Tešanjki igrali domaća Pobjeda i zenička Fortuna. Ovo je utakmica posljednjeg kola prvenstva u Ligi ZDK za sezonu 2021/2022 i koja je odigrana ranije u odnosu na ostale mečeve posljednjeg kola.

Igrano je na gradskom stadionu Topolik, a završeno je neriješenim rezultatom,

Rezultat: NK Pobjeda – NK Fortuna 2:2 (0:1);

Strijelac oba gola za Fortunu bio je Tarik Huzbašić u 7′ i 77′, dok su golove za Pobjedu postigli Adnan Skulić u 84′ i Nusret Hozić u 89′;

Sastav ekipe Fortune:

Alvin Bujak, Edvin Vardo, Sedad Žuna, Almedin Pjanić, Emir Spahić, Irnis Kubat, Tarik Huzbašić (cap), Damir Oruč, Anes Agić (od 53′ Adis Đulan), Enis Ismić (od 59′ Imran Smriko – od 87′ Nedim Čančar), Šeper Kerim; (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Mersid Bureković);

Nogometaši Fortune su poveli sa 0:1 u 7′ preko mladog Tarika Huzbašića, što je bio rezultat prvog poluvremena. Na 0:2 Fortuna je povečala u 77′ drugim golom Tarika Huzbašića. Oba gola Huzbašića bila su prelijepa i majstorska. Jedan je gol iz slobodnog udarca sa oko 35 metara u same rašlje gola domaćina i drugi nakon prodora Huzbašića sa svoje polovine terena, prevarivši igrače iz odbrane i golmana Pobjede pred kojeg je istrčao nakon trka preko 50 metara sa svoje polovine terena.

Domaći se nisu predavali i u finišu utakmice, u 84′ i 89′, su uspjeli da izjednače na 2:2, što je i konačan rezultat ove utakmice.

Na kraju prvenstva Kantonalne lige ZDK seniorska ekipa zeničke NK Fortuna završila na šestom mjestu sa 31 bod uz postignutih 69 i 34 primljena gola. Prosjek starosti u ekipi je 22 godine, saopštili su na svojoj stranici NK Fortuna. Igrači, predvođeni iskusnim Adnanom Šarićem, Almedinom Pjanićem, golmanom Alvinom Bujakom, Edvinom Vardom, ukomponovani sa mladim igračima, su sigurno pokazali da su ekipa koja se može „nositi“ sa bilo kojim protivnikom u ovoj ligi.

Fortuna ima drugog strijelca lige, a to je Irnis Kubat sa postignuta 23 gola, dok je iza njega Tarik Huzbašić sa 17 golova. Ova dva mlada igrača su postigla ukupno 40 golova za Fortunu, što je više od nekoliko ekipa u Ligi ZDK.

Velike zasluge za rezultate imaju šefovi struke, Mersid Bureković i Armin Beganović,koji su podmladili ekipu i velikom broju mladih igrača pružili priliku da igraju -, saopštili su na oficijelnoj facebook stranici NK Fortuna Zenica.

Nakon 21. kola na prvom mjestu je ekipa „Žepče 1919“ sa 50 bodova i tako su ostvarili nedostižnu prednost dva kola prije kraja prvenstva, osigurali prvo mjesto u ligi ZDK i time plasman u viši rang takmičenja, Drugu ligu FBiH, grupa Centar. Inače, ekipa Žepča je nekada bila i Premijerligaš.

Drugi na tabeli je Vareš sa 43, treća je Nemila sa 41, Pobjeda 42, Borac Tetovo 39, Fortuna 31, Proleter 24, Napredak 13, Novi Šeher 13, Sporting 7 i Steel City 6 bodova.

Parovi narednog 22.kola (posljednje kolo prvenstva)

Tešanjka: NK Pobjeda – NK Fortuna 2:2 (odigrano 01.6.)

Zenica: NK Sporting – NK Steel City

Tetovo: NK Tetovo – NK Novi Šeher

Žepče: NK „Žepče 1919“ – NK Nemila

Šije: NK Napredak – NK Vareš

(Slobodna ekipa NK Proleter)

E.Imamović

Foto sa NK Fortuna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno