Nogomet

Remi Mladosti i Radnika na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ni u četvrtom kolu premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Mladosti nije uspjela doći do pobjede. Protivnik izabranicima Ibre Rahimića bila je odlična ekipa Radnika iz Bijeljine koja je do ovog meča imala dvije pobjede i jedan remi, a u tri prethodna meča primili su samo jedan pogodak i to na Grbavici kada su savladali Željezničar rezultatom 2:1 što dovoljno govori o čvrstini ekipe Slavka Petrovića.

Prvih petnaestak minuta igre igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a dosta problema odrambenim igračima Mladosti pravili su agilni Lazić i Antić po bokovima. U sedamnaestoj minuti ubačaj Hasića sa desne strane volejom hvata Šišić, ali puca preko gola Avdukića. U 19. minuti Lazić oduzima loptu na sredini terena, probija se do šesnaesterca Mladosti i silovito šutia, ali Hadžić na golu ”domaćih” odlično brani. U 25. minuti bilježimo i prvi udarac Mladosti u okvir gola Radnika. Rizvanović sa ivice šesnaesterca silovito šutira, ali Avdukić loptu šalje u korner. Do kraja prvog dijela igre jedino je još Ivan Jakovljević nakon ubačaja iz kornera pokušao da ugrozi gol Mladosti, ali lopta ponovo odlazi preko gola.
U nastavku preslikana igra iz prvih 15 minuta susreta, igra se uglavnom na sredini terena, a prvu polupriliku bilježimo u 57. minutu kada Ramović ne koristi odličnu povratnu loptu Mirze Kovača. Dvije minute kasnije Šišić nakon prekida ubacuje loptu na 10 metara od gola, odlično glavom puca Isaković, ali je Avdukić ponovo na visini zadatka. U 75. minuti rezervista gostiju, Maksimović Dejan pokušava matirati Hadžića prizemnim udarcem sa 20 metara, ali se golman ”crvenih” nije dao iznenaditi. U 82. minuti nakon sjajne kontre domaćih u šesnaestercu je povučen Dilaver, ali glavni sudac meča, Bjelica Vladimir iz Istočnog Sarajeva nije dosudio očit jedanaesterac. U finišu meča 100% priliku za Mladost nije iskoristio Isaković koji se našao sam pred golom gostiju nakon ubačaja Kovača, ali loptu sa samo pet metara šalje pored desne stative Avdukića i susret završava nepopularnim rezultatom 0:0. Remijem svakako više mogu biti zadovoljni gosti iz Bijeljine koji nakon četiri kola imaju osam osvojenih bodova i nalaze se u vrhu tabele, dok će izabranici Ibre Rahimića do svoje prve premijerligaške pobjede pokušati doći na gostovanju u Vitezu.
” Ne mogu biti zadovoljan jer je ovo naša najlošija utakmica u ovoj sezoni. Posjed lopte koji smo imali u prvih 15 miuta nismo iskoristili i nisu napravljene neke velike prilike u prvm poluvremenu. U nastavku je ekipa Mladosti koja još uvijek nije osjetila slast pobjede krenula na sve, ali golova nije bilo i mogu kazati kako je podjela bodova možda i najrealniji ishod. Čestitam igračima Mladosti na fer i korektnom prijemu i igri. Naše igrače je uhvatila euforija nakon prva tri kola i dvije pobjede i remija. Ja i dalje kažem kako je naš cilj da budemo među prvih 10. Mi se već od ovog momenta okrećemo našoj narednoj utakmici protiv Slobode. ” rekao je šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović na press konferenciji nakon meča.
” Prvo poluvrijeme smo dosta loše odigrali. U drugom poluvremenu smo imali dosta dobre šanse, ali ih nismo iskoristili. Očito je da nam treba puno prilika kako bi postigli gol. Nadam se da će naši napadači proraditi protiv Viteza naredno kolo. Najvažnije je da ovaj meč sa Radnikom danas nismo izgubili. ” rekao je u svjoj izjavi na press konferenciji nakon meča Ibro Rahimić, šef stručnog štaba Mladosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno