Nogomet

Remi Metalleghea iz Jajca i Čelika u Banjaluci

Remi Metalleghea iz Jajca i Čelika u Banjaluci
Remi Metalleghea iz Jajca i Čelika u Banjaluci
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remi Metalleghea iz Jajca i Čelika u Banjaluci – 3.kolo Lige 6 za opstanak u Premijer ligi BiH, NK METALLEGHE BSI – ČELIK 0:0; Gradski stadion u Banjaluci. Početak u 16,30 sati; Na stadionu prisutna veća grupa od nekoliko stotina navijača Čelika. Vrijeme sunčano (+20 *C). Sudije: Glavni sudija Dragan Petrović (Banja Luka), pomoćnici A1 Dženan Milić (Sarajevo), A2 Amer Macić (Mostar), delegat Rodoljub Oljača (Gradiška).

Uokviru 3. kola Lige 6 za opstanak prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Banjaluci na gradskom stadionu “Bilino polje“, igrali su nogometaši NK Metalleghe BSI iz Jajca i zenički NK Čelik Završeno je neriješenim rezultatom.
REZULTAT: METALLEGHE BSI – ČELIK 0:0;

Početni sastavi ekipa:
Metalleghe BSI: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Smajić, Vidović, Deak, Beganović, Rašić, Sarić, Jakupović. (Glavni trener Mato Neretljak);
Čelik: Dujković, Regoje, Karić, Dilaver (od 92. Smriko), Salčinović (od 77. Stokić), Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.
( Glavni trener Pavle Skočibušić na klupi, ŠSŠ Boris Pavić);

U prvom poluvremenu veoma slaba igra, a gosti nisu uputili nijedak šut prema golu Metalleghea. Nominalno domaći uputili su nekoliko bezopasnih udaraca prema golu Čelika.

Prvo korner na utakmici izveden je u 70.minuti i to za Jajčane, što dovoljno govori koliko se igralo daleko od gola na ovoj utakmici. Drugo poluvrijeme počelo je u istom ritmu, ali su Zeničani malo češće bili pred golom domaćih i uputili su jedan udarac prema golmanu Fejziću.
Jedna od lošijih utakmica u ovoj sezoni, bez ozbiljnije prilike na obje strane. U trećoj minuti sudijske nadoknade Čelik je izveo prvi i jedini korner na utakmici i to je bila zadnja prilika za Zeničane. Domaći su izveli ukupno dva kornera, a posjed lopte bio je 50:50, pa je ovaj rezultat 0:0 i najrealniji, što su istakli i treneri na kraju utakmice.

U narednom 4.kolu Lige 6 za opstanak Čelik gostuje Ilimpicu u Sarajevo.

E. Imamović
Foto NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno