Nogomet

Remi bh. seniorki sa Jordanom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Remi bh. seniorki sa Jordanom  – U trening centru u Zenici ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u drugom susretu remizirala sa Jordanom 2:2. Prije tri dana, 31.7.2017.godine, na ovom istom stadionu naša reprezentacija je pobjedila sa 4:2.

Bosna i Hercegovina – Jordan 2:2 (2:0)

Trening centar NS/FS BiH u Zenici;

Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici A-1 Damir Lazić (Brčko), A-2 Aida Jusufović (Sarajevo). 4.sudija Rajka Vuković (Novi Grad).
Strijelci: 1:0 Milena Nikolić (6.’), 2:0 Milena Nikolić (9.’), 2:1 Mavsa Jbarah (56.’), 2:2 Mai Sweilem (70.’);
Sastav reprezentacije BiH:

Almina Hodžić, Antonela Radeljić (od 83′. Aldina Hamzić), Melisa Hasanbegović (od 46′. Aida Hadžić), Marija Aleksić, Irvina Bajramović (od 83′. Marina Lukić), Milena Nikolić, Selma Kapetanović (od 88′. Mia Kuljanin), Mejrema Medić (od 60′. Amna Lihović), Zerina Piskić (od 60′. Nikolina Vujadin), Dajana Spasojević, Amela Kršo. (Selektorica: Samira Hurem).

Naša reprezentacija u vođstvo dolazi u 6.minuti. Milena Nikolić je bila brža od odbrambenih igračica Jordana i sa ivice šesnaesterca, iskosa sa desne strane, pogađa donji desni ugao protivničkog gola.

Prednost je udvostručena u 9.minuti. Slobodan udarac iskosa sa lijeve strane izvela je Amela Kršo, a najviša u skoku, nakon njenog centaršuta, bila je Milena Nikolić koja postiže svoj drugi pogodak za vođstvo naše reprezentacije od 2:0.

I u nastavku prvog poluvremena izabranice Samire Hurem su imale inicijativu, ali nije došlo do promjene rezultata.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je Selma Kapetanović u 48.minuti. Oduzela je loptu defanzivnim igračicama Jordana, krenula ka protivničkom golu, ali njen šut sa ivice kaznenog prostora nije bio precizan.

Jordan je u 57.minuti smanjio rezultat preko Jbarah, koja je izašla sama pred golmanicu Alminu Hodžić i nije joj bilo teško da pogodi mrežu.
U 70.minuti gošće izjednačuju rezultat na 2:2. Jbarah je odlično prošla po lijevoj strani, ušla u kazneni prostor bh tima i asistirala za Mai Sweilem, koja postiže pogodak iz mat pozicije..

Nakon utakmice Samira Hurem je izjavila za medije: „Dobro smo igrali u prvom poluvremenu i imali smo bar još dvije prilike da prednost bude i izraženija. Nedostajalo je koncentracije u završnici. U drugom poluvremenu izlaskom Melise Hasanbegović izgubili smo na stabilnosti. U svakom slučaju dobro su nam došle ove provjere u kojim smo provjerili i neke mlađe igračice, a one su pokazale da možemo računati na njih i u „A“ timu.“

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno