Biznis

Rekordni prihodi za jubilej od 30 godina kompanije Almy d.o.o.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija „Almy“ d.o.o. iz Zenice, lider u proizvodnji betona i betonske galanterije u BiH, koja ove godine obilježava značajan jubilej 30 godina postojanja, ostvarila je rekordne rezultate poslovanja u 2018. godini.

Ukupno ostvareni prihod kompanije Almy u 2018. godini iznosio je 68.462.809 KM, a neto dobit 1.966.050 KM. Prema riječima Alena Seferovića, rukovodioca marketing sektora Almy, time je ostvaren rast prihoda za 8.521.917 KM ili 14,22 posto veći u odnosu na 2017 godinu.

„Osim toga, u 2019. godini očekujemo povećanje prihoda za 15 posto ili 78.000.000 KM u odnosu na 2018. Ovim našim poslovnim uspjehom na najbolji mogući način obilježavamo 30 godina postojanja kompanije, što je još jedan dokaz naše predanosti poslu i ozbiljnosti poslovanja“, istaknuo je Seferović.

A predanost poslu i profesionalan pristup uposlenika, kao i jasna vizija menadžmenta, doprinijeli su da Almy, osnovano 1989. godine kao privatno preduzeće sa 15 zaposlenih, nekoliko kamiona, te manjim pogonom za proizvodnju betonske galanterije, izraste u renomiranu kompaniju koja danas zapošljava 420 radnika, uglavnom mladog i visokoobrazovanog kadra.

„Kompanija Almy danas posjeduje više od 10 poslovnih objekata sa 50.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora i 20.000 m2 skladišnog prostora, tri bau centra, pet benzinskih pumpi i motel , šest betonskih baza, kao i najveću fabriku betonske galanterije u BiH. Stoga, ne bez razloga, slovimo za bh. lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije“, kaže Seferović.

Imaju vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici i Zavidovićima, opremljene najmodernijom tehnologijom. Prema riječima Seferovića, posebno su ponosni na svoja dva brenda AlmyBeton(R) za proizvodnju betona i betonskih proizvoda i Baumy(R).

„Brend Baumy(R) se bavi proizvodnjom praškastih materijala, boja, fasada i lakova za drvo i metal. Na tržištu BiH postoji već pet godina i bilježimo izvrstan rast i širenje, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu“, tvrdi Seferović.

Osim proizvodnje, djelatnost kompanije Almy usmjerena je i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti uključuju veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata, ulja, maziva i guma, građevinskih materijala itd.

„Kroz građevinsku operativu AlmyGradnja d.o.o, kompanija je u potpunosti opremljena za izvođenje svih vrsta građevinskih radova u oblasti visokogradnje i niskogradnje. Tako, naš potpis nose stambeni kompleksi Makovi Zenica, Šip Sarajevo i 3D Rosulje Sarajevo, Raiffeisen Bank, Messer BH Gas, Soda so, Akova Impex, Bosna Sema obrazovni kompleks, Univerzitet i Gradski muzej u Zenici itd.“, dodaje Seferović.

Ključ uspješnog poslovanja Almy ogleda se u svakodnevnom unapređenju sistema poslovanja, konstantnom vrijednovanju mladog i visokoobrazovanog kadra, te pravovremenom reagovanju na poslovne prilike koje nudi tržište.

„Ono što nas izdvaja od konkurencije je okrenutost ka proizvodnji kroz vlastite prozvodne pogone, jačanje brenda Almy na bh. i inostranom tržištu, konstantno ulaganje u postojeće kapacitete i investiranje u nove poslovne poduhvate“, objašnjava Seferović.

Najveća investicija koju je kompanija Almy započela u 2019. godini je kupovina bivšeg giganta u proizvodnji i prometu čeličnih konstrukcija Metalno d.d. u iznosu od 4,4 miliona KM i stvaranje nove kompanije Almy Metalno, kao i uslova za početak proizvodnje.

„Osim toga, imamo u planu i izgradnju stambeno-poslovnih objekata u naselju Babina rijeka i na lokaciji stare zgrade IK Banka-e u Zenici. Planiramo i završetak radova na izgradnji Bau centra Sarajevo u naselju Hadžići“, kaže Seferović.

Izvor: poslovnenovine.ba Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno