Info

Rekordni prihodi UIO

Rekordni prihodi UIO
Rekordni prihodi UIO
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH ove godine zabilježiće rekordan nivo prikupljenih prihoda od indirektnih poreza od 6,36 milijardi KM, izjavio je direktor Uprave Miro Džakula.

D​žakula je na svečanosti povodom 12 godina od uspostavljanja UIO istakao da je tokom godine Uprava uspješno implementirala i nove carinske aplikacije, a da će naredne jedan od prioriteta biti pružanje kvalitetnijih usluga poslovnoj zajednici u okviru novih informatičkih aplikacija.

Na svečanosti su dodijeljene posebne plakete za veoma dobru saradnju poreskim upravama Republike Srpske, Federacije BiH i distrikta Brčko, saopšteno je iz UIO.

Grb Uprave dobio je Mehmedalija Osmić za zasluge u vođenju sindikata, borbi protiv korupcije i postignutim rezultatima, a zahvalnice za izuzetan doprinos u iskazanim rezultatima dodijeljene su za ukupno 11 službenika UIO.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno