Biznis

Rekordna prodaja novih automobila u EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rekordna prodaja novih automobila u EU – Skoro 1,5 miliona novih automobila prodano je u EU prošlog mjeseca, što je najbolji rezultat u lipnju od 2007. godine, priopćilo je danas Europsko udruženje prizvođača automobila (ACEA).

Na godišnjoj razini, tržište je poraslo za 2,1 posto. Najveći rast prodaje zabilježen je u Italiji i Španjolskoj i iznosi 12,9 posto, odnosno 6,5 posto. Istovremeno su tržišta Njemačke i Velike Britanije oslabila za 3,5 posto, odnosno 4,8 posto, prenijela je agencija DPA.

U periodu od siječnja do lipnja prodato je 8,2 miliona automobila, što je za 4,7 posto više nego u prvoj polovini 2016. godine. Tržišni lider je i dalje njemački “Folksvagen” sa udjelom od 23,3 odsto u ukupnoj prodaji. Francuski “Reno” je drugi sa 10,5 posto, a francuska grupacija “PSA”, koju čine “Pežo” i “Citroen” je trećeplasirana sa udjelom od 10,2 posto. Četvrti na listi je “Fijat-Krajsler” sa procentom od 7,3 posto, a slijede “Ford” sa sedam posto, “Be-Em-Ve – Mini” sa 6,4 posto, “Opel” sa 6,3 posto i “Dajmler” sa tržišnim udjelom od 6,1 posto.

Prodaja novih automobila u EU drastično je opala 2008. godine, uslijed globalne financijske krize, ali se stabilno oporavlja od rujna 2013. godine.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno