Zenica

Rekonstrukcija dijela Službe za onkologiju i radioterapiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zahvaljujući donatorima u JU Kantonalnoj bolnici Zenica nastavljena je obnova pojedinih Službi Bolnice.

Ovoga puta u Službi za onkologiju i radioterapiju urađena je rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih instalacija u kupatilu jedne bolesničke sobe, a izvršeni su i molersko farbarski radovi na svim zidovima u Službi. Naime, u proteklom periodu u Službi za onkologiju i radioterapiju se pojavio problem na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama kupatila jedne bolesničke sobe koji je sada saniran, a zbog velikog protoka pacijenata u Službi nastala je i potreba za molersko-farbarskim radovima u kompletnoj Službi.

Neophodan materijal i finansiranje pomenutih radova u Službi obezbijedio je Almy d.o.o. Zenica, a radove je izveo Almy gradnja d.o.o. Zenica. Načelnica Službe za onkologiju i radioterapiju doc.dr.med.sci.prim. Alma Mekić-Abazović istaknula je da su od početka prošle godine počele pristizati donacije, koje je inicirao jedan onkološki pacijent, da bi se poslije uključili i drugi pacijenti i njihove zahvalne porodice. Donacije su potom počele uplaćivati i pojedine firme, kao što su EM-ONIX Gračanica-donacija kompletnog građevinskog materijala, PRIMUS Maglaj-donacija radova na postavljanju skeleta stolarije u novoj čekaonici, te novoj ordinaciji, zatim donacija od Fantasy Zenica a najnovija donacija od strane Almy d.o.o. Zenica je i najznačajnija jer se sastoji kako od donacije u materijalu tako i od donacije u obliku neophodnih radova.

Rekonstrukcijom Službe dobila se nova čekaonica i jedna nova ordinacija koja će olakšati i poboljšati kvalitet rada u Službi.

Ovim putem se u ime Kantonalne bolnice Zenica zahvaljujemo svim donatorima za doprinos u izvođenju pomenutih radova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno