Kultura

Reisu-l-ulemi uručen prijevod knjige „Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reisu-l-ulemi uručen prijevod knjige „Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu“ – Danas su reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazoviću predstavnici izdavačke kuće Vrijeme iz Zenice uručili prijevod na bosanski jezik knjige Marka Attile Hoarea „Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu“.

Ovu knjigu istaknutog britanskog historičara koja govori o ulozi bosanskih muslimana u antifašističkoj borbi i oslobođenju Bosne i Hercegovine od fašističke okupacije Reisu-l-ulemi su uručili direktor i vlasnik izdavačke kuće Vrijeme Muamer Spahić koji je i urednik izdanja, te prevodilac doc.dr.Emir Suljagić.

Reisu-l-ulema je čestitao realizatorima ovog vrijednog projekta naglasivši kako se o antifašističkoj borbi svih naroda Bosne i Hercegovine a naročito Bošnjaka muslimana treba govoriti jer ponovo svjedočimo pokušajima rehabilitacije fašizma prerušenog u neke nove isključive i netolerantne ideologije.

„Insistiranje na istini je najbolji način da se zaustave pokušaji prekrajanja i falsificiranja historije i bosanski Muslimani Bošnjaci trebaju biti ponosni na svoju antifašističku tradiciju koju su više puta kroz historiju uz velike cijene dokazali“, istakao je Reisu-l-ulema.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno