Info

Registarske tablice će bh. građanima opet isporučivati iste firme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencije za identifikaciju dokumenata, evidencije i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) odabrala je firme KIG d.d. Zagorica i Valuna d.o.o. Sarajevo za nabavku registarskih tablica, javlja Akta.ba.

Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a iznosi 6,4 miliona KM, odnosno 7,5 miliona KM sa PDV-om.

Posao je sklopljen po znatno nižoj cijeni s obzirom da je vrijednost tendera iznosila 9,2 miliona KM sa PDV-om.

Kako je ranije opisano u tenderskoj dokumentaciji, nepersonalizovane registarske tablice sa sigurnosnim elementima za motorna vozila moraju biti sačinjene od aluminijuma, da budu ravne i glatke sa zaštitnim retroreflektivmm slojem, koji je postavljen na anti korozivni sloj što osigurava dugotrajno vezivanje sa podlogom. Ove tablice treba da su otporne na udare i krivljenje sa zakrivljenim uglovima, koji umanjuju rizik od povreda u slučaju nesreće ili drugog uticaja uzrokovanog silom.

Podsjećamo, firme KIG d.d. Zagorica i Valuna d.o.o. Sarajevo su i posljednih nekoliko godina dobijale posao proizvodnje i isporuke nepersonaliziranih tablica.

One se obavezuju vršiti hitnu isporuku nepersonalizovanih registarskih tablica po zahtjevu i narudžbi IDDEEA-e. U slučaju hitne isporuke, dužni su isporučiti minimalno 5.000 komada, a maksimalno 15 000 komada nepersonalizovanih registarskih tablica.

E.S. akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno