Zločini

Regionalna advokatska komora Zenica: Osuđujemo bezuman i podmukao napad na advokata iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Regionalna advokatska komora Zenica: Osuđujemo bezuman i podmukao napad na advokata iz Zenice- Povodom požara koji se desio dana 23.12.2021. godine oko 4,30 sati u dvorištu porodične kuće advokata Redžić Ermina, u Zenici u ulici Bilimišće broj 74, u kojem je našem kolegi, od strane nepoznatog lica zapaljen putnički automobil, Regionalna advokatska komora Zenica izražava svoje žaljenje, te najoštrije osuđuje ovaj čin kao bezuman i podmukao napad na osobu advokata, člana naše Advokatske komore, sa sjedištem advokatske kancelarije u Zenici.

Advokati i ostali članovi Advokatske komore izražavaju svoju zabrinutost, posebno iz razloga što ovo nije prvi napad na ličnost i imovinu advokata, a koji obavljaju tešku i odgovornu profesiju u kojoj su nezaštićeni i faktički i prema zakonskim propisima.

Stoga Advokatska komora upućuje apel svim nadležnim organima i institucijama da poduzmu sve u cilju otkrivanja, pronalaska i identifikovanja učinioca počinjenog krivičnog djela, te efikasno i brzo procesuiranje i kažnjavanje po Zakonu, a sve s ciljem zaštite života i integriteta svih članova društva i osiguranja normalnog i civilizovanog okruženja i uslova rada i življenja.

Predsjednica Regionalne advokatske komore Zenica Vukica Marjanović – Suljić, advokat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno