Info

Redžo Kahrić na čelu KPZ Zenica

Redžo Kahrić na čelu KPZ Zenica – Federalna vlada na 121. sjednici održanoj danas u Mostaru donijela je rješenja o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih direktora i zamjenika direktora kaznenoporavnih zavoda u Federaciji BiH.

Dužnosti su razriješeni direktori zatvora u Mostaru, Tuzli, Busovači, Zenici i Sarajevu, dok u Bihaću ostaje direktor Edhem Veladžić, a u Orašju Ivo Ivkić.

Za novog direktora KPZ-a Mostar imenovan je Boris Džeba, a za zamjenika Mujo Trebović.

Direktor KPZ-a Tuzla je Asim Aljić, a njegov zamjenik Božo Antunović.

Za zamjenika direktora zatvora u Orašju imenovan je Nevad Ahmetović. Emil Velet je novi direktor KPZ-a Busovača, a njegov zamjenik Semir Mekić.

Novi direktor zeničkog zatvora je Redžo Kahrić, a njegov zamjenik Ivica Dujmović.

Na mjesto zamjenika direktora bihaćkog zatvora imenovan je Franjo Jurić, dok novi direktor sarajevskog zatvora je Faruk Zubčević, a njegov zamjenik Mladen Krpan.

Vlada je ovlastila federalnog ministra pravde da, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka, podnese zahtjev Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH za vršenje sigurnosnih provjera novoimenovanih direktora i zamjenika direktora kaznenopopravnih zavoda u Federaciji BiH.

Novoimenovani direktori dužni su podnijeti zahtjeve OSA-i BiH za vršenje sigurnosnih provjera za sve zaposlenike kaznenopopravnih zavoda u FBiH na koje se odnose odredbe Zakona o zaštiti tajnih podataka na način i u rokovima kako ovaj zakon određuje.

Avaz.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: