Zenica

Redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog – U četvrtak 8. februara 2018. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zenica održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2017/2018. godini, pripreme za održavanje redovnih godišnjih skupština medžlisa Islamske zajednice, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici su utvrđeni termini i mjesta održavanja takmičenja polaznika mektebske nastave i Islamske vjeronauke na nivou medžlisa i Muftiluka zeničkog. Takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou medžlisa bit će organizirano 8. aprila, a na nivou Muftiluka 22. aprila 2018. godine, u Doboju. Takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou medžlisa bit će organizirano 7. aprila, a na nivou Muftiluka 21. aprila 2018. godine, u Tešnju.

Također, imenovane su i komisije za pripremu testova i realiziranje takmičenja.
Na prijedlog muftije zeničkog Savjet je donio Odluku da se u tekućoj godini organizira takmičenje polaznika mektebske nastave u hifzu sure El-Feth.

Savjet je potvrdio termine održavanja redovnih godišnjih skupština medžlisa, koje će biti realizirane u mjesecu februaru. U mjesecu januaru realizirane su godišnje skupštine svih džemata na području Muftiluka zeničkog.

Sjednici je prisustvovala i savjetnica za Islamsku vjeronauku u Pedagoškom zavodu Zenica mr. Emina Grabus, koja je članovima Savjeta prezentirala informacije sa sastanka savjetnika i koordinatora za Islamsku vjeronauku koji je Uprava za obrazovanje i nauku organizirala u Sarajevu 5. februara 2018. godine.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno