Zenica

Realizovana obuka predsjednika timova u institucijama ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Realizovana obuka predsjednika timova u institucijama ZDK  – Jučer je u Zenici  uspješno  realizovana obuka predsjednika komisija/timova za izradu plana integriteta u institucijama Zeničko-dobojskog kantona. Riječ je o nastavku provođenja jedne od  aktivnosti planiranih Akcionim planom za borbu protiv korupcije 2017.-2019.

Učesnici su na obuci imali priliku da pokušaju prepoznati pojedine faktore rizika koruptivnog ponašanja i kontrolne mehanizme za njihovo sprječavanje u institucijama gdje rade  te podjele međusobna iskustva i prijedloge za izradu planova integriteta.

Postignut je dogovor da prvi nacrti planova integriteta budu dostavljeni Timu Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije do kraja juna,  radi davanja prethodnog mišljenja, kako bi nakon toga rukovodioci institucija donijeli iste čime bi i započela njihova implementacija. Za to vrijeme članovima komisija bit će na raspolaganju stručna i savjetodavna pomoć od strane Tima.

Ovaj projekat podržan je od mreže nevladinih organizacija ACCOUNT, Fondacija Infohouse čime je nastavljena vrlo uspješna saradnja Tima sa ovom nevladinom organizacijom.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno