Info

Realizovana akcija pomoći za narod Sirije

Muftiluk zenički je u saradnji sa medžlisima islamske zajednice, i humanitarnom organizacijom Emaus, pokrenuo akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda za pomoć narodu Sirije. Akcija je provedena od 22. do 25. marta na području svih džemata Medžlisa Islamske zajednice Zenica a prikupljeno je cca 55 tona brašna, ulja i tjestenine domaćih proizvođača.

Akcija je pokazala visok nivo solidarnosti našeg naroda sa narodom Sirije, posebno ako uzmemo u obzir akciju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji je, prije dvije sedmice, raspisao sergiju za pomoć Siriji a na koju su se naše džematlije svesrdno odazale.
Koristimo priliku da se zahvalimo svim muslimanima i muslimankama koji su uzeli učešća u ovoj akciji, te pokazali svoju brigu za braćom i sestrama koji se nalaze na području ratom pogođene Sirije.

Prikupljeni proizvodi će u narednim danima, a nakon pripreme za transport, biti direktno dostavljeni na područje Sirije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem