Kultura

Reaktivacija Sove

Reaktivacija Sove
Reaktivacija Sove
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reaktivacija Sove  – Udruženje „SOVA“ Zenica postoji kao ideja duže vremena, da bi se u septembru 2013. godine zvanično registrovalo. Udruženje okuplja ljubitelje knjige, lijepe riječi i lijepe komunikacije.

Naše udruženje je otvorenog karaktera i članom udruženja može postati svako ko ima slične interese. U narednom periodu udruženje planira realizaciju projekata, aktivnosti koji će za cilj imati animaciju šireg kruga građana sa posebnim akcentom na mlade.

Osnovna misija udruženja je da aktivno i proaktivno djelujemo na naše društvo, da razvijamo čitalačke navike kod stanovnika Zenice, utičemo na podizanje općeg nivoa kulture u mikro i makro miljeu i vršimo neformalnu edukaciju kroz različite kurseve, projekte i programe.

Član Sove možete postati i preko online linka za popunu pristupnice:

Zadnji sastanak članova Sove održan je 18.12.2015 u novim prostorijama ul.Branilaca Bosne 14. Bilo je prisutno 20tak članova/ica.
Između ostalog u planu su promocije dvije nove knjige čiji je nosilac SOVA u narednoj godini. A to su :

„Verbalna hirurgija“ autorice Sabine Karahožić predsjednika Sove
„Istina i pravda“ (poezija) autora Sahiba Huseinspahića

Verbalna hirurgija će vrlo brzo ugledati svijetlo dana nakon recenzije kod gosp.Jašarević Adnadina. Verbalna hirurgija nosi 2 naziva, jedan radni „Verbalna hirurgija“ a drugi „Za dobrom kobilom, prašina se diže“.

Sljedeće druženje je planirano u prvoj sedmici Januara 2016 a ujedno obaviještavamo da su naše nove prostorije u ul.Branilaca Bosne 14 kraj caffe bara Dubliner (preko puta hotela Rudar) i da će se tu održavati sastanci i druženja.

Da budete u dodiru sa nama pratite

facebook stranicu :
FB grupu:
i javite nam se preko e-maila: [email protected] ili na br.: 062/525-884

Predsjednik Sove  Sabina Karahodžić
tekst pripremio PR SOVA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno