Zenica

Reaktiv: Dan volontera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinsko udruženje ”REaktiv”, zajedno s članovima i članicama drugih nevladinih organizacija iz Zenice i to: “Lotos -Zaštita mentalnog zdravlja”, LT “AsuBiH”, ”Crveni križ” i LT “ONAuBiH” pokrenuli su i uspješno realizovali projekat razmjene volontera povodom Međunarodnog dana volontera.

Razmjena je trajala tokom cijelog mjeseca novembra, i u okviru iste je realizovano više od 20 aktivnosti u kojima je učestvovalo preko 40 volontera.
Sama razmjena je bila pripremna aktivnost za 05. decembar, Međunarodni dan volontera kada su volonterke i volonteri navedenih organizacija izveli dvije završne aktivnosti i to: freeze performance na temu ”Budžet za mlade”, te nakon toga postavljanje info štandova na kojima su predstavili osnovne aktivnosti svojih organizacija.

Osnovni cilj je bio da volonteri različitih organizacija međusobno sarađuju, steknu nova znanja, iskustva, prijateljstva, i da zajedničkim djelovanjem obilježe Dan volontera, a što je uspješno realizovano.
U okviru ovog projekta, Lotosove radionice su posjetili volonteri i volonterke iz Crvenog kriza i Omladinskog udruzenja Reaktiv i to: Vildana Hodzic, Adna Sofic, Sarah Lenasi i Sara Husejnovic, Kenan Begagić, Azrina Mulic i Belma Hecimovic, kojima se zahvaljujemo na posjeti te se nadamo i budućoj saradnji i druženju.

Naše volonterke i volonteri Lotosa Zenica Emina Dzehverovic, Nina Uzunovic, Eldar Isakovic su ucestvovali u radionicama Reaktiva, Crvenog kriza, AsuBiH i ONAuBiH, kao i u freeze performansu na temu “Budzet za mlade” i njihova iskustva i dojmovi su i vise nego pozitivni. Svi ucesnici su istakli da su pored korisnih novih znanja, iskustava i savjeta takodje stekli i nova poznanstva i prijateljstva.

Volonterka Lotosa Zenica Nina Uzunović: “Na radionici Crvenog krsta najvise mi se svidjelo sto su se potrudili da naucimo kako pruziti prvu pomoc i kad nemamo svu potrebnu opremu. Mislim da je svako od ucesnika naucio ponesto korisno, potrudili su se da prezentacija bude realisticna što je bilo veoma zanimljivo… Sto se tice radionice u Reaktivu posebno su mi bili zanimljivi savjeti o tome kako uspjesno drzati prezentaciju što je, meni licno, veoma korisno..”

Projekat Razmjene je zavrsen svečanom dodjelom potvrda svim volonterima koji su ucestvovali u razmjeni, te druzenjem, razmjenom iskustava i dogovorima za buducu saradnju u prostorijama Omladinskog udruzenja Reaktiv.

Predstavnica Lotosa Ivana Vasic -koordinatorica projekata razmjene volontera povodom Međunarodnog dana volontera.
Damir Čampara – Lotos Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno