Zenica

Reakcija: najveća odgovornost je na doktorima, mi zbog dužine školovanja i obuka tražimo izmjenu koeficijenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reakcija: najveća odgovornost je na doktorima, mi zbog dužine školovanja i obuka tražimo izmjenu koeficijenata – Povodom oglašavanja predsjednika Bolničke organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu dr. Ermina Čehića, našoj redakciji se javio i dr. Haris Husremović, predsjednik Kantonalnog sindikata ljekara i stomatologa ZDK, koji su u štrajku. Reakciju prenosimo u cjelosti.

-Želim da kažem sljedeće: sindikat doktora medicine i stomatologije bori se za prava, kako i samo ime kaže, za tu grupu zaposlenih u zdravstvu. U našim izjavama nikada nismo osporavali prava drugih sindikata i njihovu borbu za svoje članstvo. Činjenica je da su svi zaposleni u zdravstvu bitni i kao takvi su nosioci poslova, ali možemo reći da su doktori osnovni nosioci posla i najveća odgovornost je na njima. Da ukratko navedem dužinu školovanja, medicinski fakultet šest godina, specijalizacija četiri do pet godina, subspecijalizacija još dodatne dvije godine, uz navedeno idu i kontinuirane edukacije. Zbog svega ovoga Sindikat doktora traži povećanje koeficijenata za doktore, da bi se na adekvatan način vrednovao uloženi trud i dužina života provedenog u školovanja da bi se dobio status doktora, specijaliste i subspecijaliste. Ovo je već prepoznato u Kantonu Sarajevo i u SB kantonu. Ne vidimo nijedan razlog da se to ne riješi i u ZDK, kao i u cijeloj FBiH. Mislim da se u medijima previše polemiše i da se ponekad izjave stavljaju u druge kontekste u odnosu na ono što je rečeno, čime se izmijeni srž problema, kazao je dr. Husremović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno