Zenica

Reagovanje Sindikata prema upravi kompanije AMZ po pitanju rada restorana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reagovanje Sindikata prema upravi kompanije AMZ po pitanju rada restorana – Sindikat ArcelorMittal Zenica po drugi put pismeno se obraća (bezbroj puta usmeno) za otvaranje restorana i distribuciju toplih i hladnih obroka.

Zadnji put obratili smo se 21.11. 2017 godine gdje smo naveli teškoće skojima se naši radnici evo već više od 3 mjeseca t.j od 03.10. 2017 godine hrane nekvalitetno na kifli, pašteti, salami u ne adekvatnim uslovima na svojim radnim mjestima.
Imajući u vidu o kakvoj je kompaniji riječ i kakvi su uslovi rada radnici jednostavno ne mogu više obavljati svoje radne zadatke i od sindikata AMZ traže odmah rješavanje ovog problema u protivnom će obustaviti rad, jer niko ne može raditi gladan a pogotovo u ovakvoj teškoj industriji gdje je potreban određeni broj kalorija za rad u teškim uslovima, prašini, visokim temperaturama, plinovi, buka itd.

U prošlom pismu Sindikat je od Vas tražio da raspišete tender i to stei uradili. Znamo koja su dva distributera prošla na tender i sa istima ste potpisali ugovor prije Nove godine i dali ste nam ponovo obećanje da će od 01.01. 2018 godine restorani krenuti sa radom.

Evo danas je 08.01. 2018 godine a restorani ne rade, radnici konstantno zovu Sindikat po pitanju ove problematike. Sindikat AMZ ovo pismo piše zadnji put jer nam je dosta pustih obećanja i strpljenju je došao kraj. Ova agonija do 15.01. 2018 godine ako ne prestane, Sindikat će radnike AMZ pozvati na protest pred glavnu direkciju i ukoliko bude potrebno pozvati na obustavu rada, jer gladni ne želimo raditi.

Sindikat AMZ od Vas traži da nas više ne obmanjujete i da ovo pismo shvatite ozbiljno, kao i potpisane ugovore sa Salčinović, doo Zenica i Sarajlić Prom, doo Žepče jer smatramo da je naša kompanija ozbiljna i odgovorna kako prema svojim radnicima tako i prema ugovornim stranama.

Imajući sve ovo u vidu mi smo obavezni radnicima AMZ obezbijediti adekvatnu ishranu i to odmah.
Sindikat AMZ stoji iza kompanije u nastojanjima da pozitivno riješi ovaj gorući problem.

Predsjednik Sindikata ArcelorMittal Zenica
Zuhdija Kapetanović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno