Politika

Reagovanje Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica

GV Zenica: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reagovanje Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica – U vezi sa navedenim medijskim istupom gradonačelnika, Fuada Kasumovića, u kome se odgovornost za nemogućnost izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju područne škole u Gnjusima, a za koju je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo sredstva u iznosu od 150,000 KM, pokušava prebaciti na Gradsko vijeće, obavještavam javnost da predsjedavajuća Gradskog vijeća  nikada nije bila upoznata sa navedenom problematikom od strane gradonačelnika i Gradske uprave.

Iz medija smo saznali da je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju škole predat u Gradsku upravu 01.07.2020. godine.

Zbog čega resorna služba Gradske uprave nije u svom odgovoru menadžmentu škole uputila isti na način dobivanja građevinske dozvole, a što je po zakonu bila dužna uraditi, predsjedavajućoj Gradskog vijeća nije poznato.

Očekujemo da će Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom obavijestiti javnost i Gradsko vijeće zbog čega nisu uputili stranku u postupku (OŠ „Enver Čolaković“, Područna škola „Gnjuse“) na način rješavanja problema iako je to njihova zakonska obaveza, čime su ugrozili mogućnost rekonstrukcije škole kojoj je to zbog izuzetno loših uslova neophodno potrebno, a naročito imajući na umu da su djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja od posebnog društvenog značaja.

Zenica, 15.10.2020. godine

Radno predsjedništvo:

Diana Bešić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica

Emina Tufekčić, članica Radnog predsjedništva

Ekrem Čosić, član Radnog predsjedništva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno