Zenica

Reagovanje Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenika u zdravstvu na nedavni javni istup predstavnika ljekara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reagovanje Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenika u zdravstvu na nedavni javni istup predstavnika ljekara – Dana 01.11.2016. održana je pres konferencija predstavnika Samostalnog strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Ze-Do kantona. Na pres konferenciji bili su  prisutni i gosti Harun Drljević (predsjednik federalne Ljekarske komore), Tarik Kapidžić (predsjednik kantonalne Ljekarske komore ZDK), koji su svojim prisustvom dali podršku svojim kolegama iz sindikata. Tom prilikom, navedeni gosti su dali izjave koje su uvredljive za ostale članove timova u zdravstvenom sistemu:

1. Harun Drljević (predsjednik federalne Ljekarske komore), između ostalog, izjavio je, citiram: “…zdravstveni sistem može postojati bez medicinskih tehničara, ložača, vozača, portira, bez svega živog…”

2. Tarik Kapidžić (predsjednik kantonalne Ljekarske komore ZDK) govorio je sa prezirom o diplomiranim medicinskim sestrama/tehničarima i fakultetu koji su oni završili.

Na proširenoj sjednici NSS KB Zenica koji je održan 03.11.2016. između ostalog se govorilo i o navedenim izjavama te je donesena odluka da se uputi Reagovanje navedenim Komorama i navedenim predsjednicima tih Komora. Rečeno je: Zdravstveni sistem je organiziran, radi i plaćen je da radi u timovima, te se ne može graditi ugled jedne struke na način da se ponižavaju i vrijeđaju druge struke u timu.

Što se tiče prezirnog odnosa prema diplomiranim medicinskim sestrama i prema Zdravstvenom fakultetu, samo ćemo reći da je veliki broj ljekara branio svoje magistarske radove na tom istom fakultetu, te da veliki broj tih istih ljekara predaje na tom istom fakultetu , pa bi bilo dobro da Tarik Kapidžić (predsjednik kantonalne Ljekarske komore ZDK) razmisli o čemu, zapravo, govori sa prezirom.

NSSRZUZ F BiH OO JU KBZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno