Zenica

Reagovanje na Saopštenje Uredničkog kolegija RTV Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat RTVZ iz Zenice neće se dopisivati sa članovima Uredničkog kolegija RTV Zenica i govoriti o slobodi i odgovornosti govora.

Pozivamo sve relevantne i odgovorne organe da analiziraju svaku našu informativnu emisiju i daju svoj profesionalni, novinarski neutralan sud o istoj .

Što se tiče pritisaka i cenzura pozivamo Tužilaštvo ZDK, MUP ZDK i Inspekcije ZDK da počnu raditi na brojnim prijavama koje su članovi Sindikata radnika podnosili tokom posljednje tri godine kada su im ozbiljno narušeni svi profesionalni kodeksi , egzistencija a neki su i fizički napadnuti .

Pozivamo i sve odgovorne institucije da provjere sve diplome u RTV Zenica pa i one iz srednje škole.

Sindikat RTVZ iz Zenice poziva Upravu preduzeća koja je zadužena da štiti svakog radnika da zaštiti prava onih radnika čija se čast, poštenje i obrazovanje stalno vrijeđaju i kleveću.

Rušenju preduzeća ste pristupili vi onda kada ste na rukovodeća mjesta postavili podoban a neškolovan kadar i kada ste tom istom kadru dijelili stimulacije po 500, 600 KM .

Oni koje vi sada vrijeđate i etketirate kao „rušitelje preduzeća , neradnike i SDA novinare“ su , ne zaboravite, ljudi koji su u svim teškim vremenima časno i pošteno sačuvali ovo preduzeće vama koji ga koristite u najlošije svrhe.

Vrijeđajući svoje radnike i nazivajući ih svakakvim imenima dotakli ste moralno dno !

Sindikat radnika RTVZ iz Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno