Info

Razvoj visokog obrazovanja

HEA kreirala set dokumenata iz oblasti razvoja visokog obrazovanja
HEA kreirala set dokumenata iz oblasti razvoja visokog obrazovanja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razvoj visokog obrazovanja- Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (HEA) izradila je nove dokumente iz oblasti razvoja i osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju.

“Riječ je o četiri dokumenta, kriterijima za akreditaciju studijskih programa, odluci o normama kojima se utvrđuju minimalni standardi u oblasti visokog obrazovanja, te preporukama o procedurama za osnivanje i zatvaranje visokoškolskih ustanova, prestrukturiranje studijskih programa, kao i preporukama o kriterijima za licenciranje visokoškolskih ustanova i studijskih programa”, saopćeno je iz Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

Ovi dokumenti predstavljaju rezultat razvojnih planova Agencije u oblasti akreditacije u BiH, prije svega studijskih programa te dio su novog sistemskog pristupa Agencije u osnaživanju preporuka nadležnim ministarstvima obrazovanja u BiH.

Dokumenti su upućeni u javne konsultacije nakon čega će biti izrađeni njihovi finalni prijedlozi.

novovrijeme.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno