Zenica

Razvoj turizma na zeničkim Smetovima: Najmlađi učili skijati, za sankanje se koristi i noć

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najmlađi Zeničani već nekoliko dana na zeničkom izletištu Smetovi imali su priliku učiti skijati. Škola skijanja organizovana je svaki dan, a u večernjim satima u snijegu će i narednih dana uživati svi.

Zeničko izletište Smetovi oživjelo je nakon otvorenja novog ugostiteljskog objekta “960”, a tome je potvrda i svakodnevnog cjelodnevnog, ali i večernjeg sankanja i skijanja na ovoj planini kod Zenice, koja je sve više zanimljivija građanima kako vikendom tako i radnim danima.

Prije nekoliko dana pokrenuta je, a večeras i završena škola skijanja koja je organizovana u saradnji sa “960” i Sportskim društvom Winner koji je prvih dana besplatno vršio obuku skijanja.

“Organizovali smo školu skijanja za djecu do 10 godina starosti. Svakog dana smo ovdje imali više od stotinu djete koja su učila skijati. Uglavnom su preko dana bile posjete vrtića gdje su najmlađi učili skijati, a u večrnjim satima je to bilo za djecu do deset godina starosti”, kazao je Semir Ahmetspahić, jedan od vlasnika objekta na Smetovima.

Za potrebe škole skijanja u funkciju je bio pušten i mobilni ski lift-sidro, a instalirana je i rasvjeta kako bi noćno skijanje i sankanje bilo u potpunom doživljaju.

Za sve prisutne u večernjim satima nakon mukotrpnih i teških spustova bio je osiguran i topli napitak.

Na kraju razgovora Ahmetspahić je kazao da je ovo samo početak jedne ideje i priče o razvoju turizma na zeničkim Smetovima te da je ovo pokazatelj koliko je Zeničanima potrebno skijalište na ovoj planini.

Autor: E.Mehić/klix.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno