Biznis

Razmislite i… kupujte domaće

U organizaciji udruženja “Kupujmo i koristimo domaće”, uz podršku 22 bosanskohercegovačke kompanije i brojnih medija,   u hotelu Hollywood na Ilidži je promovisana kampanja “Upalimo svjetlo u BiH”. Iako u poslovnoj svakodnevnici često konkurenti, domaće kompanije je ujedinila želja da probude svijest naših građana o značaju kupovine domaćih proizvoda i usluga za razvoj bh. društva.

“Ovo je naš zajednički projekat, zajednička želja da uradimo nešto za naše društvo”, istakao je Admir Kapo, predsjednik udruženja “Kupujmo i koristimo domaće” i naveo da uvozom hrane koju možemo zamijeniti domaćim proizvodima ostvarujemo godišnji deficit od oko 2 milijarde KM.

Direktor Penny plusa, Almedin Kadrić zamolio je građane da razmisle o tome koliko novca koji troše na kupovinu odlazi van naše zemlje, a koliko ostaje kod nas, dok se Nedžad Biberović, direktor marketinga MI Ovako zahvalio na podršci medija jer, kako je rekao, “bez podrške medija kampanja ne bi došla do ušiju i srca građana BiH”.

Kompanije koje podržavaju kampanju su Ovako, Violeta, Lutrija Bosne i Hercegovine, Amko komerc, Hoše komerc, Union banka, Penny Plus, Gadžo komerc, Menprom, Vispak, Madi, Danials – Koteks, Milkos, Sarajevska pivara, Privredna banka Sarajevo, Mlin Nezić, Voćar, KJKP Tržnice, EZ Busovača, Hotel Hollywood, Farmersko blago i Metropolitan.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem