Kultura

Razgovori glumaca Zeničkog pozorišta sa učenicima osnovnih i srednjih škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosansko narodno pozorište Zenica je organizovalo posjete glumice i glumaca zeničkim osnovnim i srednjim školama. U protekle dvije sedmice, glumice i glumci Zeničkog pozorišta sa umjetničkom rukovoditeljicom Lajlom Kaikčijom i dramaturginjom Nedžmom Čizmo posjetili su učenice i učenike Osnovne škole „Meša Selimović“ Zenica i Prve gimnazije Zenica. Ova akcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će se nastaviti i u narednoj godini.

Cilj ovakvih posjeta je da se animiraju učenice i učenici za dolaske u pozorište, da im se predstavi repertoarski sadržaj ove pozorišne Kuće. S obzirom na činjenicu da mlađe generacije mnogo vremena provode koristeći mobilne telefone i društvene mreže, ovim razgovorima im se pokušava ukazati na važnost posjećivanja kulturnih ustanova, osobito na važnost posjećivanja teatarskih sadržaja.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno