Zenica

Razgovor iz ZEDA ICC-a sa astronautskim timom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razgovor iz ZEDA ICC-a sa astronautskim timom LCC-a – Koliko često nam se pruži prilika da direktno razgovaramo s astronautskim timom?! Jednom ili nijednom u životu.

Mi smo imali sreću da smo direktno učestvovali u organizovanju svemirskog druženja u Impulsnom kreativnom centru u saradnji s udruženjem ZOP i njemačkom ambasadom.

Danas je ICC virtualno svjetlucao svemirskom prašinom i odisao kozmičkom atmosferom. Nismo bili obučeni u astronaute,  nismo se ni vinuli ka nebu, ali smo imali čast razgovarati s onima koji to jesu ali i onima koji direktno sa zemlje upravljaju svemirskim letjelicama.

Nekoliko desetina srednjoškolaca, studenata, ljubitelja svemirskog prostranstva i svega što vasiona pruža, danas (21. septembra 2016. godine) imalo je priliku putem Web konferencije o Rosetta misiji u svemiru saznati više o samoj Rosetti, planovima i fazama ove Misije, sondama, kometama, a oni najsmjeliji i najznatiželjniji imali su priliku postaviti pitanje na koje su odgovore dobili od njemačkog tima tima iz Kontrolnog centra LCC.

Web konferencija je održana u 09:00 – 10:30 i u 16:00-17:30 sati a učesnici su bili Tadžikistan, Singapur, Izrael , Engleska, Singapur, Nikaragva, Sudan, Njemačka i Bosna i Hercegovina.

Velika nam je čast i izuzetno zadovoljstvo što je naš prvi događaj svemirskih razmjera, a u budućnosti možete očekivati još mnogo sličnih druženja, prilika za saradnju, učenje, nadogradnju znanja i šta sve ne?! Vidimo se na sljedećem događaju, a ukoliko nas budete pratili putem web stranice i socijalnih mreža i vi možete biti dio naše priče.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno