Zločini

Razbojništvo u Zahićima, napadač uhapšen

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razbojništvo u Zahićima, napadač uhapšen -Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Policijskoj stanici Crkvice je prijavljeno da je u mjestu Zahići, od strane dva nepoznata lica, izvršeno razbojništvo nad M.A., kojom prilikom je od istog otuđen mobilni telefon marke “Samsung-Galaxy” i manja količina novca. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj, dok su službenici uniformisane policije, u mjestu Arnauti-Borovi, zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, lišili slobode lice H.A. iz Zenice. Navedeno lice je zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici 9. maj, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.R., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Breza – U ulici Rudarska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Passat”, registarskih oznaka T93-J-161, kojim je upravljala O.A. iz Breze, i pješak, malodobni J.A. iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza. Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno