Info

Rastu cijene goriva u BiH: Novo poskupljenje je samo uvod u ono što nam tek dolazi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cijene goriva u BiH ponovno rastu, a ovaj rast samo je uvod u ono što bi moglo uslijediti u narednom periodu.

Od jutros su cijene naftnih derivata na pojedinim benzinskim pumpama u Bosni i Hercegovini, Super 95 i Super 98, povećane za pet pfeninga. Potvrdio je to za N1 i nekadašnji direktor BH-Gasa te energetski stručnjak, Almir Bečarević, kazavši da je današnji rast cijena samo početak onoga što nam tek dolazi.

“Cijena sirove nafte kontinuirano raste proteklih sedmica u svijetu, a taj rast prate i trgovci naftnim derivatima u Bosni i Hercegovini. U zadnjih sedam dana nafta je skočila za 6 dolara”, pojašnjava Bečarević ističući kako je ovaj trend rasta zabrinjavajući te da se strahuje da bi cijene barela nafte mogle rasti do ili preko 90 dolara.

U slučaju rasta barela preko 90 USD, cijene derivata u BiH bit će preko 3KM, ističe Bečarević.

Super 98 je od jutros na pojedinim pumpama 2,91 KM, a Super 95 2,71 KM. Korekcije cijena, prema mišljenju energetskog stručnjaka, očekuju se i na drugim pumpama za minimalno pet pfeninga na više.

Izvor: N1Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno