To je za 200 računa firmi ili za 0,2 posto više u odnosu na izvještaj iz prethodnog mjeseca kada je bilo blokirano 101.005 računa. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH, koji sadrži 4.077 stranica (osam stranica više u odnosu na prošlomjesečni izvještaj), navedeno je i da je krajem augusta odnosno početkom septembra ove godine 55.097 firmi imalo najmanje jedan blokirani račun, što je za 118 poslovna subjekta ili za 0,2% više nego u izvještaju iz prethodnog mjeseca kada ih je bilo 54.979.

U novom, ažuriranom izvještaju blokiranih računa navedenih u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, prodavnica, frizerskih salona, ​​benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija. Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale jedan bar jedan blokiran bankarski račun.