Rukomet

Raspored utakmica rukometaša BIH na SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmicom domaće reprezentacije, Katara, i Brazila u četvrtak uvečer u Kataru je otvoreno 24. Svjetsko prvenstvo za rukometaše. Reprezentacija Bosne i Hercegovine svoju premijernu utakmicu na smotri najboljih rukometaša planete ima protiv reprezentacije Irana u petak, 16. 01. 2015. godine sa početkom u 13:00 sati. Utakmica, kojom će započeti takmičenje u grupi B, će se igrati u dvorani “Lusail Multipurpose Hall”, a direktan TV prijenos obezbijedila je BHRT.
Naši najbolji rukometaši prvi put u istoriji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu i ovo će biti poseban događaj za sve Bosance i Hercegovce. Na putu do Katara pobjednik grupe pet u konkurenciji Latvije, Portugala i Estonije u baražu je priredio veliku senzaciju i eliminisao velikog favorita, selekciju Islanda.

Titulu najbolje reprezentacije na svijetu branit će selekcija Španije. Švedska je uz Njemačku i rekorder po broju sa po 20 učešća na svjetskim prvenstvima.

Osim Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu će, od zemalja iz regije, nastupiti Slovenija, Hrvatska i Makedonija. Naša selekcija je, uz Iran, jedini debitant na Svjetskom prvenstvu.

Juče je selektor naše rukometne reprezentacija Dragan Marković sa spiska od 20 igrača koje je poveo u Dohu otpisao dvojicu. Tako će se, na žalost, kući morati vratiti lijevi bek Ivan Milas i pivot Elmir Građan. Inače Marković će danas odrediti i 16 igrača koji će biti prijavljeni za Svjetsko prvenstvo, dok će dva igrača dobiti status rezervi u slučaju povreda.

U Dohi ostaju: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović, Mirko Mikić, Alen Ovčina, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Stefan Janković, Josip Perić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Faruk Vražalić i Muhamed ZulfićMuhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ.

Raspored utakmica naše reprezentacije:
16. januar (petak) od 13 sati: BiH – Iran
17. januar (subota) od 19 sati: BiH – Austrija
19. januar (ponedjeljak) od 17 sati: BiH – Makedonija
21. januar (srijeda) od 17 sati: BiH – Tunis
23. januar (petak) od 17 sati: BiH – Hrvatska

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno