Zenica

Ramić: Omogućeno 350.000 KM za sanaciju puteva povratnicima u ZDK

Podijeli ovu vijest:
“Zahvaljujući tome izvršit će se sanacija i izgradnja lokalnih puteva koji imaju značajnu ulogu u poboljšanju saobraćajne komunikacije te uslova života povratnika u ovim općinama. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi više od 350.000 KM, od čega Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica iz ovogodišnjeg budžeta osigurava više od 200.000 KM. Preostali dio sredstava sufinansira se iz kantonalnog budžeta, a za Općinu Tešanj i dio iz općinskog budžeta”, izjavio je Feni Ramić.

Ohrabren je činjenicom što je Vlada Federacije BiH sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona uspostavila kvalitetnu saradnju na osnaživanju povratničkih zajednica. Važan preduslov za njihov razvoj je upravo putna komunikacija na čemu će se, dodaje Ramić, nastaviti raditi i u budućem periodu.

“Zahvaljujem se resornom ministarstvu i Vladi FBiH, koji su omogućili da danas imamo ugovore o izvođenju radova a prošlo je samo mjesec dana od donošenja odluke. To puno znači s aspekta povratka. Projekti infrastrukturne prirode jačaju razvoj ovog kraja i svakako će biti od koristi za sve naše građane, a posebno povratnike. Naš cilj je da nastavimo korektnu i efikasnu saradnju s ciljem ulaganja u kanton”, rekao je premijer ZDK Mirza Ganić.

Ugovorima o izvođenju radova obuhvaćena je izgradnja i obnova pet lokalnih puteva u povratničkim sredinama ove četiri općine Zeničko-dobojskog kantona, a rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Inače, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je u federalnom budžetu za infrastrukturne projekte u povratničkim sredinama osiguralo sredstva u iznosu od oko 7,5 miliona KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno