Nogomet

Rahimić i Šabić vode Mladost iz Kaknja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samo sedam dana nakon ulaska u Premijer ligu, vodstvo Mladosti kompletiralo je novi stručni štab na čijem čelu će biti nekadašnji igrač i trener Veleža Ibro Rahimić. Prvi pomoćnik bit će Nermin Šabić, koji će obnašati i dužnost koordinatora Omladinskog pogona. U stručnom štabu su ostali dosadašnji pomoćni trener Enes Bistrivoda i trener golmana Nezir -Ziro Mujagić.Novi šef stručnog štaba Ibro Rahimić nakon završetka igračke karijere u Švajcarskoj, posvetio se trenerskom pozivu i vodio nekoliko tamošnjih klubova.

U Edukacionom centri pri N/FS BiH završio je PRO program i stekao pro licencu. Dvije sezone bio je trener prvog tima Veleža, a posljednji angažman imao je u drugolišakom klubu Sloga iz Ljubuškog.Nermin Šabić dosad nije obavljao dužnost trenera, izuzev u školi nogometa Tempo Sport iz Zenice, čiji je suvlasnik. Nakon završetka igračke karijere jedno vrijeme bio je direktor Čelika. Šabić će pored uloge prvog pomoćnika trenera Rahimića, obnašati i dužnost koordinatora kompletnog Omladinskog pogona, čime se želi podići razina stručnog rada u mlađim selekcijama. Njegovo ogromno igračko iskustvo itekako će dobro doći igračima, ali i trenerima Omladinskog pogona.Novi Stručni štab prozivku je zakazao za 17. juni / lipnja, dokad će biti riješena i igračka križaljka. Mladost je jedino napustio veznjak Srđan Savić, koji se vratio u Zvijezdu iz Gradačca.- Promtno smo djelovali kada je u pitanju struka, tako ćemo u dogovoru s novim trenerom uraditi i sa pojačanjima. Već smo stupili u kontakt s nekim poznatim imenima i do početka priprema trebali bi u javnost izaći sa kompletnom listom igračkog kadra za novu sezonu, istakao je predsjednik kluba Edin Begovac, od kojeg smo i dobili informacije o kompletiranju novog stručnog štaba.

Sportska lična karta Ibre Rahimića: Rođen je 17. aprila / travnja 1963. godine u Mostaru. U prvom timu Veleža igrao je u dva navrata (1982/83,te 1988-1991.), te u trebinjskom Leotaru (1984-1988). Igračku karijeru završio je u Švajcarskoj. Trener Veleža bio je dvije sezone (2012/13. i 2013/14. godine), te Sloge iz Ljubuškog, koju je napustio nakon samo jednog poraza (od Zrinjskog u 1/16 finala Kupa ove sezone).

Nermin Šabić na klupi svoga “Tempo Sporta”

Sportska lična karta Nermina Šabića: Rođen je 21. decembra1973. u Zenici. Prošao je kroz sve omladinske selekcije u Čeliku, gdje je debitovao u prvom timu ovog kluba sa 17 godina. Rat u BiH odveo ga je do susjedne Hrvatske gdje je igrao deset godina. Nastupao je u dresu Inkera (sadašnjeg Intera) iz Zaprešića, Zagrebu u dva navrata, Osijeku, Croatiji (sadašnjem Dinamu iz Zagreba). Nakon toga se vratio u Čelik gdje je odigrao jednu sezonu, a potom je tri i po godine nastupao u kineskom Changchun Yataiu, te jednu sezonu u Željezničaru. Karijeru je okončao u matičnom klubu. U dresu naše nacionale selekcije je odigrao 42 utakmice te postigao jedan pogodak (na kvalifikacionom meču sa Lihtenštajnom 2002. na Bilinom polju).Suvlasnik je škole nogometa Tempo Sport čije mlađe selekcije igraju u Kvalitetnoj ligi ZDK-a.

KakanjLive.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno