Ostali sportovi

Ragbisti protiv Nade biju bitku za titulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U RAGBI KLUBU ČELIK. NEDJELJA U 16 SATI FINALE REGIONALNE LIGE: ČELIK – NADA SPLIT. Povodom odigravanja finalne utakmice za naslov prvaka Regionalne ragbi lige između zeničkog Čelika i splitske Nade, danas je u press centru na Kamberovićima održana press konferencija. Prisutnim su se obratili: Goran Zovko, predsjednik RgK Čelik i Danijel Keserović, sekretar i igrač Čelika.

Na pressu je, pored ostalog, istaknuto da će u nedjelju u 16 sati ragbijaši Čelika krenuti u bitku za svoj, nakon 25 godina, prvi veliki međunarodni uspjeh. U pohodu na naslov prvaka Regionalne ragbi lige, Čelikovcima će se suprotstaviti ragbijaši splitske Nade, višestruki pobjednici ovog međunarodnog takmičenja i stari sportski prijatelji RgK Čelik.
Na današnjem pressu Goran Zovko, pored ostalog, kaže: „Ekipa Čelika je spremna, momci jedva čekaju sudijski zvižduk za početak susreta. Biće ovo veliki spektakl kada je ragbi sport u pitanju. Očekujem podršku navijača i nadamo se pozitivnom rezultatu. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i da će sportska sreća biti malo i na našoj strani. Mislim da je ekipa sazrila da donese trofej u vitrine RgK Čelik“- ističe predsjednik RgK Čelik, Zovko.
Kao što je poznato Čelikov tim čini oko 95 posto reprezentativaca BiH. Uigrani su, spremni i dobro vođeni upravo od selektorskog tandema Kenan Uzunović – Ermin Mušinović.
Prema riječima Danijela Keserovića, igrača i sekretara Čelika, ekipa je istrošena ali odlučna da dođe do uspjeha. „U posljednja četiri vikenda igrali smo četiri važne utakmice. Dobra stvar je da smo uigrani”, kazao je Keserović, rekavši da je RgK Nada u finale prošao bez odigranog susreta, jer je beogradski Pobednik Mozzart odustao od igranja polufinalnog meča. Zovko i Keserović pozivaju ljubitelje ragbija i sporta uopće, da u nedjelju u što većem broju dođu i podrže ragbijaše Čelika.
Ovogodišnja sezona potvrdila je kvalitet bh ragbija. U ovom trenutku ragbijaši zeničkog Čelika su odličnim igrama u domaćem prvenstvu i Regionalnoj ragbi ligi izborili finale i na dobrom su putu da sezonu završe trijumfom, što bi bio najveći poslijeratni uspjeh bh klupskog ragbija. Da ponovimo, utakmica RK Čelik – RK Nada Split igra se na stadionu SRC Kamberovića polje u nedjelju, 17. maja, sa početkom u 16 sati. Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno