Ostali sportovi

Ragbijaši visoko poraženi u Izraelu

Ragbijaši visoko poraženi u Izraelu – U trećem susretu Evropskog prvenstva Konferencije 1 – Jug u ragbiju XV za sezonu 2018./2019., ragbi selekcija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Netanyi na gostovanju kod Izraela rezultatom 0:40.

Bio je ovo i treći poraz bh. tima, koji je jesenas u Zenici poražen od Hrvatske s 11:40 te na Malti sa 7:41. Naredni, ujedno i posljednji susret u sklopu ovog ciklusa, bh. tim će igrati 6. aprila u Zenici protiv Kipra.

Nakon ovog poraza BiH je, kao i Kipar koji ima i utakmicu manje, još uvijek bez bodova pa će taj duel odlučiti i koja će ekipa ostati u Konferenciji 1 i u narednom ciklusu. Kiprani su u prednosti, jer 23. marta imaju utakmicu na svom terenu protiv Malte.

Trenutno tabela Konferencije 1 – Jug izgleda ovako: Hrvatska 14 bodova iz tri utakmice, Izrael 11 bodova iz četiri utakmice, Malta 9 bodova iz dvije utakmice te Kipar iz dvije i BiH iz tri utakmice bez bodova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi