Ostali sportovi

Ragbi savez BiH za subotu u Zenici zakazao otvorenu sjednicu Skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Ragbi saveza Bosne i Hercegovine zakazana je za subotu, 26. augusta u 12 sati, a bit će održana u Klubu 072 u Zenici.

Kako je sjednica otvorenog tipa,Savez poziva bivše ragbijaše, koji žele pomoći u omasovljenju ovog sporta, da dođu na sjednicu ili se jave u Savez.

– Cilj je da se u narednim godinama u našoj zemlji oforme klubovi u najmanje pet gradova širom zemlje, a da stručne osobe pruže podršku u tim sredinama – najavio je predsjednik RSBiH Sead Krupalija.

Spremnost da pruže svoju pomoć najavili su nekadašnji asovi ovog sporta koji trenutno žive u inostranstvu, a jedan od njih je i Damir Uzunović, koji je prvi bh. ragbista koji je zaigrao u Francuskoj.

Uzunović je nedavno sudjelovao i u radu Ragbi kampa za trenere i mlade igrače u BiH, na kojem su, upravo iz Francuske, gostovali Raphael Boye, zatim bivši bh. selektor Armin Vehabović i Nicolas Uzunović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno