Ostali sportovi

Ragbi savez BiH od MOK-a dobija 60.000 dolara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ragbi savez BiH od MOK-a dobija 60.000 dolara – Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) obezbijedio je 60.000 američkih dolara za timski sport u razvoju – ragbi 7 kroz aplikaciju na projekat Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) – Team Support Grant.

”Cilj ovog programa je finansijski podržati kvalifikacije našeg tima za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020. godine”, saopšteno je iz OK BiH, prenosi Anadolu Agency (AA). Kako ističu u OK BiH, ”rezultati koje Ragbi savez BiH postiže u posljednje tri godine sa svim nacionalnim selekcijama su zapaženi, posebno rezultati muške seniorske reprezentacije koja je u proteklom periodu napravila pomak na World Rugby ranking listi, te sa 90. mjesta skočila na 68.”

”Muška reprezentacija je u protekla dva ciklusa Evropskog prvenstva nacija u kvalifikacijama oba puta osvojila prvo mjesto u svojim skupinama, te dva puta zaredom promovisana u veći rang natjecanja. Ovakva saradnja OK BiH, Ragbi saveza BiH i Olimpijske solidarnosti MOK-a, može biti primjerom buduće uspješne saradnje sportskih organizacija na svim nivoima.

Podsjećamo da je OK BiH u prethodnom osmogodišnjem periodu dva puta podržao košarkašku reperezentaciju BiH kroz isti grant i to sa 100.000 američkih dolara u njihovim nastojanjima da se kvalifikuju za Olimpijske igre. Kada je riječ o pojedinačnim sportovima, trenutno OK BiH stipendira 10 potencijalnih olimpijskih kandidata za OI PyoengChange 2017., a početkom septembra će stipendirati 15 potencijalnih olimpijaca koji očekuju ispunjenje norme za OI Tokyio 2020”, naveli su iz OK BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno